avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere nesemnat cu mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere nesemnat cu mine

Buna ziua.Detin o casa cota1/1 care inainte de a o cumpara avea doi proprietari ( Primaria si o persoana fizica )Respectivul s-a judecat cu Primaria pt a iesi din indiviziune si a castigat procesul cu o hotarare definitiva si irevocabila .Partea Primariei era inchiriata.Contractul chiriasilor expira zilele astea si nu vor sa paraseasca locuinta .Ce obligatie mai am sa i mai tin din moment ce nu au nici un contract semnat cu mine ?Pot sa-i scot frumusel de manuta ?.Ms anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:23, 19 Mai 2014
1/1 formeaza un intreg adica din ce spuneti, in momentul de fata sunteti unic proprietar?!
ati "mostenit" chiriasii de la Primarie?:)
trebuie sa le faceti proces de evacuare ca sa-i dati afara si sa le cereti daune pt lipsirea de folosinta, pentru perioada care o vor sta peste contract. incercati rezolvarea amiabila dar nu cred ca merge.
unii clienti rezolva adesea cu firmele de pazaB-)
Da,sunt unic proprietar si chiriasi i-am " mostenit " de la primarie .Din moment ce sunt chiriasi Primariei ,imi pot face intrarea in posesie ? Ms anticipat
Depinde ce scrie in hotarare, daca imobilul avea CF etc.
Era mai bine sa ii fi notificat. Verificati si contractul.
Ii notificati acum si apoi actiune in evacuare. Ce spune colega e ilegal si inseamna riscul unei actiuni penale impotriva dv.
ii puteti scoate din casa doar cu un executor judecatoresc in baza unei hotarari deefinitive de evacuare. Din moment ce nu au contract cu dvs care sunteti proprietar inseamna ca stau abuziv acolo. Mai intai sunteti obligat sa-i instiintati (cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire) ca sunteti proprietarul cu care ei ar trebui sa incheie un contract in baza unei negocieri.
i-am si notificat prin intermediul unui executor judecatoresc ,dar sustin ca nu au primito si cand merg sa vb cu ei imi spun sa ii dau in judecatat( numai asa pot trage de timp si sa stea abuziv ) Multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament pe care l am achitat integral ... pia_ionita pia_ionita Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral dar nu pot intra in el pentru ca locuieste o persoana care a fost chiriasa, contractul de ... (vezi toată discuția)
Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Evacuare abuziva din casa nationalizata manoleady manoleady Buna ziua , am si eu o nelamurire...prietena mea a fost evacuta in urma cu 6 ani dintr-o casa nationalizata dar parerea mea abuziv si fara acte..de ce spun ... (vezi toată discuția)