avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are dreptul sa infiinteze o firma?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are dreptul sa infiinteze o firma?

Buna ziua,

Matusa mea este administratore la o gradinita si doresc sa infiintez o companie pe numele dansei. Are acest drept din punct de vedere legal? Firma nou infiintata nu va avea nici o treaba cu orice activitate desfasurata intr-o gradinita.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:02, 16 Mai 2014
Binenteles ca are acest drept.
unele incompatibilitati exista doar in cazul functionarilor publici si a persoanelor asimilate acestora.
de regula, ceilalti bugetari isi pot infiinta firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesie liberala, practicarea ei de catre un bugetar isabela55 isabela55 Buna ziua, am gasit un subiect pe forum despre profesii liberale. Ma intereseaza bugetar fiind daca pot exercita o profesie liberala; din lista afisata la ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)
Functionar public incompatibil cu functia de presedinte ong. ami6894 ami6894 Buna ziua, am o intrebare legata de incompatibilitatea functionarilor publici cu functia de presedinte ONG. In Ghidul privind incompatibilitatile si ... (vezi toată discuția)