avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Traficanti de persoane (minori) si falsificatori de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Traficanti de persoane (minori) si falsificatori de acte lasati in libertate!!!

Buna ziua,este posibil ca o retea de proxeneti care au racolat doua tinere minore de 14 respectiv 16 ani si le.au obligat sa se prostitueze facandu-le acte false,este posibil sa fie in libertate?!dupa ce s-a depus plangere la politie ,anchetatorii au arestat doar o singura persoana din grupul de proxeneti MENTIONEZ CA L-AU ARESTAT DUPA 2 ANI DE CAND AU FOST FACUTE PLANGERILE!restul sunt in libertate (2 persoane)anchetatorii spun ca sunt dati in urmarire dar pana acum cred ca ii gaseau,cei care sunt in libertate si.au trimis avocati la proces si din cate am inteles e posibil sa-i judece in libertate..e posibil ca acesti oameni sa fie lasati liberi?din cate am inteles au mai multe dosare dosare : CONSTITUITEA UNUI GRUP INFRACTIONAL,TRAFIC DE PERSOANE CU MINORI,FALSIFICARE DE ACTE PT MINORI,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:54, 21 Mai 2014
Cum sa spun, daca dosarul e subtire (nu sunt dovezi/martori), nici autoritatile nu pot face mare lucru. Si in general asa e, victimele proxenetilor sunt speriate/amenintate si refuza sa depuna marturie.
Asa este si,din pacate, la noi nu se pune accent pe protectia martorilor cum fac alte state, cel putin in asemenea cazuri ar fi obligatoriu.
La noi 'fiecare pe barba lui' in rest, statul are 'ochi' doar pentru impozite si taxe.
Sistemul e de vina...parerea mea!
Probabil ca se considera ca proxenetii au creat locuri de munca..eventual asteapta ceva bani de la stat pentru asta, scutiri de taxe, cum sa-i aresteze?

Pe de alta parte "racolatul" este un termen tare sensibil in domeniul proxenetismului, al prostitutiei. Nu te poate "racola" nimeni fara voia ta sa faci asa ceva. Daca le obliga sau prin constrangere, forta, sa faca trotuarul, nu mai vorbim de racolat. Mai apar la stiri cazuri cu dudui care "au fost obligate" sa se prostitueze vreme de cativa ani, dar n-au scos o vorba, nimic, niciodata. As crede daca erau in ceva trib din Papua...

Si daca erau minore, n-aveau pe nimeni in preajma pe perioada "racolarii"? parinti, neamuri, profesori,etc.


Daca si-au angajat avocati smecheri sunt liberi azi.
Peste ceva timp probwbil ca vor sta multi ani dupa gratii daca vor fi gasiti vinovati.
Daca sunt vinovati ar trebui sa isi angajezebavocati mult mai smecheri...
Si nevinovati de ar fi cam tot la fel ar trebui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna recrutarea unei persoane ? gancuta gancuta daca fetele au practicat prostitutia simai practica am dovedit cu procesele verbale de amenzi pt asa ceva inca din anul 2008 mai poate sal bage la recrutare ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Prostitutie andreea_pufi91 andreea_pufi91 minora fiind,in urma cu 2 ani am practicat prostitutia.cu putin timp in urma ,procurorul avind convorbiri inregisrate atat intre mine si clienti cit si intre ... (vezi toată discuția)