avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate

Intrebare:
Pentru un teren+casa achizitionate in 1996 prin contract de vanzare-cumparare la notariat, pentru care la vremea respectiva nu s-a emis titlu de proprietate, care sunt pasii ce trebuiesc urmati penru emiterea acelui titlu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Lacatis , Avocat 10:07, 16 Mai 2014
Daca aveti contract de vanzare cumparare autentificat la notariat nu mai aveti nevoie de nici un tiltu de proprietate. Faceti-va cadastru si intabulati imobilul in Cartea Funciara.
Mergeti la notarul unde ati incheiat contractul in baza acelei adeverinte pe care ati primit-o de la comisia constituita in virtutea legii 18 /91 ( si reprezenta dovada de reconstituire/ retrocedare), si solicitati sa faca intabularea in Cartea Funduara pentru ca detine dosarul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 stefm stefm am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte . cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)
Actul de proprietate Tarana Tarana Buna ziua , Care este actul de proprietate al unui imobil construit si intabulat la cadastru : 1) Inscrierea de intabulare in cartea funciara ? ... (vezi toată discuția)