avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de proprietate

Buna ziua ,

Care este actul de proprietate al unui imobil construit si intabulat la cadastru :
1) Inscrierea de intabulare in cartea funciara ?
2)Actul de vanzare/cumparare al terenului pe care s-a construit imobilul?
3)Amandoua ?

Va multumesc pentru eveltualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:29, 15 Martie 2015
Intabularea în cartea funciară se efectuează numai prezentând actul de proprietate care dovedește dreptul real deținut. iar pentru construcții este necesară autorizația de construire , dovada dreptului asupra terenului, proces verbal de recepție.
Concluzia- poți să fi proprietar fără să ai intabularea făcută iar aceasta nu se face în afara dovedirii dreptului.
Inscrierea de intabulare in cartea funciara a terenului cu imobil.
Actele de vanzare cumparare ale terenului nu dovedesc neaparat faptul ca sunteti proprietarul imobilului.
depinde unde locuiti. In Transilvania inscrierea in carte funciara este titlu de proprieate . in sud nu.Oricum , doar contractul de vanzare-cumparare autentificat la notar face dovada titlului de proprietate
Revin văzând răspunsul anterior
-conform art. 876 NCC și a L.7/1996 SCOPUL cărții funciare(intabularea)este să descrie imobilele(în care intră și terenuri, clădiri) și drepturile reale ce au ca obiect aceste bunuri. Prin urmare, dacă nu există act doveditor de proprietate al bunurilor cert identificate și individualizate prin nr. cadastral, ce se doresc înscrise, nu puteți face intabularea. Actele de proprietate nu vi le ia nimeni, puteți să nu aveți intabularea dar în caz că doriți să vindeți, veți fi obligat să faceți intabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)