avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pe motiv "necorespunzator profesional"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pe motiv "necorespunzator profesional"

buna ziua,

sunt angajata a unei reprezentante auto pe postul de consultant vanzari de 2 ani si 4 luni...deoarece criza a afectat domenul acesta destul de rau si vanzarile au scazut drastic am fost anuntata ca voi fi data afara pe motiv ca nu corespund profesional....ajutati-me cu un sfat va rog..ce sa fac astfel incat sa ies cat de cat bine din situatie?

multumesc anticipat
Nu cred trebuie sa va faceti griji, in ceea ce priveste concedierea de tipul enuntat de d-voastra., intrucat este o procedura foarte dificila si complexa de urmat mai inaite de a desface CIM pentru acest motiv.
Daca credeti ca este iminenta concedierea d-voastra., aveti rabdare poate se vor restrange posturile, iar daca sunteti concediata pentru acest motiv veti beneficia de somaj.
Daca nu va convine, fie plecati prin demisie, fie prin acordul ambelor parti, fie o sa atacati decizia de concediere in instanta.
Este prematur sa faceti vreun demers mai inainte de toate acestea.
acum cateva zile mi-au zis ca elegant ar sa-mi dau eu demisia....am refuzat si ieri mi-au zis ca vor restructura postul si ma vor da in somaj....azi mi-au zis ca vor sa desfaca contractul ca necorespunzator si sa faca comisie....toate astea insa le aud si nu am nimic scris si nimeni nu s-a hotarat la nimic si de la personal mi-au zis ca poate se mai razgandeste o data patronul...ca vad ca se razgandeste in fiecare zi de 1 saptamana....am primit o singura hartie la inceputul lunii in care ma anuntau ca nu sunt in target la vanzari (dar nu sunt singura din firma in situatia asta) si ca daca nu depasesc 60 % din target pana la sf lunii aprilie o sa fiu declarata necorespunzatoare....ma tin in tensiune si nu ma simt deloc confortabil...
1. Cititi interventiile la subiectul contractul colectiv de munca si veti avea raspunsurile. Veti vedea ce dificila este pentru angajator concedierea pe motiv de necorespundere profesionala.
2. Lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM (macar sa beneficiati de indemnizatie de somaj - prin concedierea datorata desfiintarii locului de munca).
3. Nu va mai faceti atata sange rau! Am inteles ca si angajatorul este nehotarat. El va incearca sa vada ce faceti si ce atitudine aveti la o propunerea de a lui (fie ea si elegant spusa).
4. Neatingerea target-ului nu este un motiv de necorespundere profesionala dacat daca este prevazuta in Regulamentul intern al unitatii ca fiind pasibila de sanctionare (chiar si cu desfacerea disciplinara a CIM).
va multumesc mult de tot pentru ajutor si pentru promptitudine..m-am mai linistit putin...astept sa vad ce hotarare ia angajatorul si revin :)
buna ziua iarasi...in acelasi minunat caz am inteles, tot din zvonuri prin firma ca ar pregati totusi o comisie...in acest caz as vrea sa stiu daca angajatorul meu are obligatia sa-mi propuna alte posturi in firma sau sa se adreseze fortelor de munca pentru a-mi gasi alt post si ce se intampla daca in cazul in care acest lucru este obligatoriu si ei nu-l fac

multmuesc anticipat

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca razvanick razvanick buna ziua, as vrea sas tiu cum e posbil sa fii dat afara, fara a ti se da in prealabil cele 3 avertismente(va rog sa ma corectati dc informatia e ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)