avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada

O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se inregistreaza niste cheltuieli de natura impozitelor pe firma. Din cate am inteles firmele cu activitate suspendata nu depun nici un fel de raportare contabila - bilant,balanta etc. Dar cum ramane cu aceste cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 21:41, 22 Octombrie 2009
Stimata doamna,
Va citez in ceea ce urmeaza :"Obtinerea dergoarii de la depunerea declaratiilor, inseamna ca Administratia Financiara accepta sa nu mai depui decalaratiile. Eu personal am obtinut acest lucru la o firma si la reluarea activitatii nu am avut nici o problema. Precizez ca inafara de nbilant nu am depus nimic timp de 3 ani cat a durat suspendarea"...pentru ca apoi sa stabilim anumite neclaritati.
Acum sa va explic ce am inteles eu la una din Administratiile Financiare din Mun Bucuresti unde am suspendat activitatea temporara a unei societati pentru o perioada de 3 ani incepand cu data de 01.05.2009....ok?....daca are relevanta pentru dvs consemnez data la care am fost la Adminitratie:12.05.2009 (deci nu vorbesc din amintiri)
Din ce spuneau anumiti functionari care lucrau la un alt serviciu si la care am incercat sa caut informatii suplimentare vis a vis de ceea ce mi-au spus cei care se ocupau de acest capitol .CITEZ:"este f posibil sa obtineti o derogare si sa depuneti doar la sfarsit de an cate un singur exemplar de declaratii...."
2)Sefa de serviciu care se ocupa de asa ceva si este specializata in domeniu:CITEZ:" In fiecare trimestru aveti obligativitatea sa depuneti declaratiile aferente impozitului pe profit , respectiv decontul de TVA..La intrebarea mea cu privire la derogare , mi s-a explicat foarte clar CITEZ:"TI-AM EXPLICAT MAI SUS IN CE CONSTAU OBLIGATIILE DUMNEAVOASTRA PENTRU ACEASTA FIRMA", ceea ce inseamna ca nu am obtinut aceasta derogare.
Acum am ajuns la problema noastra si anume incercarea dumneavoastra de a-mi defini termenul de derogare...Daca tot incercati sa interpretati ceea ce spun eu , atunci puteti sa-mi explicati mai bine cum ati obtinut derogarea?...La cine as putea sa merg?...ca sa o obtin si eu?.....Probabil tine de fiecare Administratie .Probabil....
Va multumesc ,
Departe de mine gandul de va combate in ceea ce postati Dvs personal.
Un lucru stiu sigur: In materie de institutii ale statului, cate bordeie atatea obiceie. Eu m-am confruntat cu speta la Cluj, unde derogarea inseamna nedepunerea tuturor declaratiilor, si nu am avut o singura data situatia aceasta. Una dintre firmea si-a reluat activitatea, am depus un 010, si de acolo am inceput sa depun declaratiile aferente. Timp de 3 ani insa nu am depus nimic. Daca ar fi trebuit sa depun ceva declaratii si nu as fi facut-o, sunt sigura ca nu as fi primit atestat fiscal.
Va rog sa nu traiti cu impresia ca fac polemica
La Cluj este altfel decat la Bucuresti, doar atat!
In ceea ce priveste declaratia 010 in cazul suspendarii:
a) daca exista salariati se depunde declaratia 010 deoarece exista modificari in vectorul fiscal.
b) nu exista salariati nu se depune declaratia 010 , deoarece nu se modifica nimic in vectorul fiscal.
De specficat ca societatea care o reprezint nu are salariati.
Explicatii:
Probabil acesta este motivul pentru care cei de la Aministratie Financiara nu acorda derogari. In plus , cel putin la Bucuresti exista o conexiune directa intre Oficiul Registrului Comertului si Administratiile Fianciare si face transferul direct .Am dorit o proba si cei de la Administratia Financiara mi-au aratat ca societatea care am suspendat-o la Registrul Comertului figureaza ca o societate fara activitate si la Administratie(suspendata)
In plus , daca ne uitam cu atentie la DEC 010 , nu exista casuta corespunzatoare pentru suspendare...Poate ma insel eu?...
"In urma deliberarii, Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca legea este constitutionala", a transmis institutia, printr-un comunicat de presa. Este vorba despre sesizarea facuta de grupul parlamentar PNL vizand legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 - care include prevederile pentru introducerea impozitului minim.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Buna ziua, daca firma am suspendat-o de la registrul comertului pe o perioada de 3 ani, dar nu am obtinut derogare de la Finante pentru depunerea declaratiilor (am datorii) intru la plata impozitului forfetar? La Finante am depus declaratie pentru suspendarea activitatii impreuna cu copii de pe modificarile efectuate la ORC ( am numar de inregistrare a declaratiei) dar mi s-a spus ca nu o sa mi se aprobe regimul derogatoriu din cauza datoriilor si in consecinta am depus declaratiile cu 0. Lucrul acesta l-am facut in ianuarie 2009. Acum nu stiu daca intru sau nu la plata impozitului forfetar.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)