avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Scoaterea unui membru consiliu director dintr-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Scoaterea unui membru consiliu director dintr-o fundatie

Buna ziua,
As aprecia daca mi-ar putea raspunde cineva. Unul dintre membrii consiliului director al unei fundatii a inaintat o cerere de renuntare la calitatea de membru, in conformitate cu art 11 din Statutul fundatiei respective. Intrebarea mea este ce demersuri trebuie intreprinse pentru ca acest membru sa nu mai faca parte din consiliul director? Trebuie depusa o anume cerere din partea presedintelui fundatiei la judecatorie sau la tribunal sau incetarea calitatii de membru din consiliul director opereaza in temeiul cererii de renuntare, fara alte formalitati?
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:47, 28 Mai 2014
Daca e fundatie, fundatia prin definitie nu poate avea membri. Din Consiliul DIrector nu "depui cerere" sa iesi, ci notifici/ anunti demisia / retragerea, iar Consiliul Director al fundatiei intrunit in componenta ramasa ia act de retragere si procedeaza la cooptarea altei persoane pentru a completa locul vacant sau aplica alt mecanism in functie de cum este reglementata in statut completarea locurilor devenite vacante in CD prin demisii, demiteri sau deces etc. Daca exista "membri" s-ar putea sa fie de fapt o asociatie, denumita si inregistrata in mod eronat ca "fundatie" desi juridic in opinia mea se califica indubitabil ca asociatie, nu ca fundatie, daca intr-adevar are "membri".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca presedinta fundatie (constituita de dansa) s-a restras din fundatie pe motiv de boala si doreste revenirea in fundatie ... (vezi toată discuția)
Modificare membri fondatori fundatie PavelRadu83 PavelRadu83 Buna ziua. As dori sa stiu daca se pot modifica membri fondatori ai unei fundatii? Cei trei membri fondatori ai fundatiei vor sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Cedare fundatie!!! ranedo ranedo Buna ziua! Sunt unic fondator si presedinte al unei Fundatii, iar datorita varstei/starea sanatatii, nu mai pot continua activitatea acesteia.Care este ... (vezi toată discuția)