avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume, schimbare certificate de stare ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume, schimbare certificate de stare civila

Recent ne-am schimbat pe cale administrativa numele de familie, atat noi ca parinti cat si copiii nostrii minori. Intrebarea mea ar fi daca, pe langa certificatul de casatorie, care a fost schimbat deja pe numele nou, se schimba si certificatele de nastere? M-ar ajuta mult daca ati putea sa-mi oferiti si temeiul legal in functie de raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:10, 16 Mai 2014
Sigur ca se schimba toate, si ale dvs. si ale copiilor.
Ceea ce trebuie sa faceti este sa mergeti la Starea Civila unde ati inregistrat cererea cu originalul dispozitiei + cu certificatele originale si sa platiti o taxa.

Temeiul legal il gasiti in Hotararea nr. 64 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie destare civila, in Sectiunea a 5-a: Inregistrarea schimbarii numelui de familie si/sau a prenumelui pe cale administrativa (art. 107 - 111):
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiune de schimbare a numelui in marea britanie. bună ziua. am dublă cetățenie, dar momentan doar pașaport ... Daisy7 Daisy7 Bună ziua. Am dublă cetățenie, dar momentan doar pașaport britanic. In 1999 mi am schimbat numele în Marea Britanie pe cale administrativă. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume treitl treitl Buna ziua, A-si dori raspuns la urmatoarea situatie: dupa prima casatorie am si numele sotiei mele, deci doua nume. Dupa decesul sotiei mele m-am recasatorit, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui MihaelaJ MihaelaJ In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde. Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)