avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie functionar contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie functionar contractual

Angajatul unei primarii, contractual, pe o functie de executie, poate sa isi dea demisia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:18, 17 Mai 2014
Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii. Prin excepţie, contractul de muncă va înceta la iniţiativa salariatului, prin demisie fara preaviz, daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.)

De asemenea, angajatorul poate renuta total sau partial la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)
Va multumesc!
Se poate da demisia prin email sau printr-o scrisoare recomandata?
In cat timp pot primi decizia daca nu am solicitat preaviz?
Pot solicita ca dispozitia de demisie sa imi fie trimisa in plic la o anumita adresa?
Cererea de demisie se poate trimite prin posta - scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa. Angajatorul avand posibilitatea sa renunte total sau partial la acest termen.
Multumesc! Persoana care si-a dat demisia nu a dorit preaviz. A fost atat de indignata de ce i s-a intamplat incat nu a mai dorit sa aiba nimic de aface cu cei din cadrul primariei, mai mult a plecat in aceeasi zi la munca in strainatate. Indignarea persoanei se datoreaza faptului ca primarul a acordat concediu fara plata unor salariati, care au plecat 3 luni la castraveti/capsuni in strainatate, in schimb cand a solicitat si persoana in cauza aceasta a fost refuzata, cu toate ca salariul sau era mai mic decat al celor plecati si anume de 750 lei si nu mai solicitase niciodata pana atunci concediu fara plata. Greutatile l-au determinat sa clacheze si a plecat deoarece nu reusea sa isi achite costurile lunare. Care este termenul de eliberare a dispozitiei? Daca fostul angajat este in strainatate i se trimite decizia prin posta la locul de domiciliu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisia AndreeaCretu AndreeaCretu Buna seara. Sunt sofer de tir. Luni mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si tot in acceasi zi am incheiat un contract de munca cu o alta firma de ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract perioada proba 3 luni Rox29 Rox29 Buna ziua, In cazul in care angajatorul nu mi-a semnat demisia fiind obligata sa stau in preaviz 20 zile. Nu am fost de acord in conditile in care eu sunt in ... (vezi toată discuția)