avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Impozit imobil pentru firma inchisa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Impozit imobil pentru firma inchisa

Buna seara,

am o intrebare legat de un imobil cumparat pe SRL. Dupa inchiderea voita a societatii fara datorii de catre asociati, va trebui platit un impozit de 16% din valoarea evaluata a imobilului pentru trecerea acestuia in proprietatea asociatilor?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:38, 17 Iunie 2014
Cu privire la castigul din lichidare legea prevede faptul ca valoarea care excede capitalului social constituie un venit impozabil la nivelul persoanei fizice, conform art. 66 alin. (8) din Codul fiscal.
Procedural, impozitul este in procent de 16%, fiind unul final.
Declararea si plata se fac pana la depunerea situatiilor finale lichidative la Registrul comertului, conform art. 67 alin. (3) lit. d) din Codul fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Din raspunsul dvs inteleg ca se plateste 16%.

Va multumesc.
Verificati si art. 296^ 27 din Codul fiscal cu exceptiile aferente, daca nu datorati si contributie sanatate:

ART. 296^27 Contribuabilii

(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
....

b) investiţii;
.....
(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

(3) Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la alin. (1) plătesc contribuţia asupra tuturor acestor venituri. Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.



ART. 65 Definirea veniturilor din investiţii

(1) Veniturile din investiţii cuprind:

.....

e) venituri din lichidarea unei persoane juridice.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pentru un depozit bancar titisorescu titisorescu Buna ziua Va rog frumos sa imi spuneti ce obligatii fiscale am in conditiile in care am doar venituri din dobanzi bancare. Sunt obligat sa depun declaratie ... (vezi toată discuția)
Dividende neachitate miray miray Buna ziua, Suntem in urmatoarea situatie:Societatea noastra are de platit fostului asociat unic ( in prezent nu mai are aceasta calitate) dividende aferente ... (vezi toată discuția)
Jocuri de noroc puicuta puicuta la castigurile la bingo se mai calculeaza alte impozite sau contributii in afara de 25% impozit? (vezi toată discuția)