avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat intre un if si asociatul acelui if ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat intre un if si asociatul acelui if ?????

buna ziua, am urmatoarea problema:eu si sotul meu suntem asociati in cadrul unui if.eu am 99% si el are 1%. masina personala este pe numele meu si noi folosim aceasta masina si pt if.acum am un control de la finante care mi-a scos toate bonurile de benzina pe care le bagasem pe consum motivand ca trebuie sa existe un contract de comodat intre mine si if?e adevarat?pai din moment ce eu sunt asociat al if-ului ce contract tb sa mai fac?de asemenea am fost nevoita sa fac diferite imbunatatiri (gresie, faianta, chiuvete etc) pentru a fi ok dpv sanitar si aceaeasi doamna de la control mi-a spus ca nici aceste cheltuieli nu le pot scadea pe if intrucat nu exista acel contract de comodat. va rog sa-mi spuneti daca este corect si ce lege (articol,alineat) precizeaza acest lucru. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:10, 6 Mai 2009
cei de la finante au dreptate. autoturismul, sau spatiul sunt pe numele if-ului, apar in patrimnoiul acestuia? nu. acestea sunt proprietatea personala a persoanelor fizice (dv si sotul). ca atare orice cheltuiala nu este deductibila. trebuia sa faceti contracte de comodat sau de inchiriere.
Pe de alta parte, daca bunurile erau in patrimoniul if-ului era normal ca toate cheltuielile sa fie deductibile, dar numai in acest caz
quot]

Ar trebui sa faceti distinctie intre calitatea Dvs. de persoana fizica si calitatea de asociat intr-un IF, intrucat este vorba de doua entitati diferite.[

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile lelena_b lelena_b locuiesc la 37 km de localitatea in care am locul de munca si momentan fac naveta(nu zilnic) cu masina personala(o perioada a fost data in comodat cabinetului ... (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina sunt deductibile doar 50%? Alexutu123 Alexutu123 Pentru pfa care are contract comodat pentru masina, bonurile de benzina sunt deductibile doar 50%? situatia este ca masina este proprietate personala a ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)