avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Luare de mita- plangere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Luare de mita- plangere?

Buna ziua!
Tocmai ce amm fost condamnat cu suspendare pentru luare de mita 50 lei, fara nicio proba concreta,dar nu asta e oful meu. Oful meu ,este ca nu a fost intocmit de DNA,Parchet niciun dosar de dare de mita,nici macar cu AN,pentru ca nu au existat martori,nu exista mituitorul....speta de rasul curcilor.
Intrebarea mea este: Pot face plangere impotriva celor care mi-au intocmit dosarul? Eu zic ca pentru faptul ca nu au inregistrat si instrumentat darea de mita este un abuz,favorizare(chiar daca mituitorul este AN) si neindeplinirea atributiunilor de serviciu?
Multumesc ,anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
nonsensuri, utilizator
La cum prezentati dvs situatia, nu vad sa rezolvati ceva cu plangerea respectiva din moment ce ati ajuns sa fiti condamnat, trebuia in timpul urmaririi penale sau judecatii sa va aparati.
Nu vreau sa rezolv ceva pentru mine,intrebam doar daca exista luare,obligatoriu trebuie sa fie dare.Chiar daca nu exista el care a dat,infractiunea exista,deci organele competente au incalcat legea neintocmind dosarul,nu?
Exista o cauza de neimputabilitate speciala la alin.2 si o cauza de nepedepsire prevazuta la alin.3.
ART. 290
Darea de mită
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1) nu constituie infracţiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita.
(3) Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta.
(4) Banii, valorile sau orice alte bunuri date se restituie persoanei care le-a dat, dacă acestea au fost date în cazul prevăzut în alin. (2) sau date după denunţul prevăzut în alin. (3).
(5) Banii, valorile sau orice alte bunuri oferite sau date sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.
Nu cred ca ma fac inteles. Nu a fost autodenunt,nu exista mituitor. Eu,asa o vad: trebuia intocmit dosar de dare de mita cu AN si efectuate cercetari pentru descoperirea autorului.Daca reclam un furt si nu stiu cine e autorul asta nu inseamna ca nu se intocmeste dosar cu AN? Darea demita a savarsit-o cineva.Dosarul afost mai complex,eu cu inca un coleg nu am mers cu 320 ind.1 si in celalat dosar disjuns,au fostgasiti"mituitorii"si le-au intocmit dosare de dare. Nu acelasi lucru si la noi.Nu i-au gasit,nu au facut niciun dosar.Eu am luat mita de la un mituitor care nu exista,nici macar AN . Eu va ceream un sfat simplu: nu au intocmit dosarul ,este abuz,neindeplinirea atributiunilor de serviciu si putin fortat favorizarea infractorului?
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
nonsensuri, utilizator
Nu mai raspunde nimeni la mesajul meu? Va rog !

Alte discuții în legătură

Luare de mita. plangere impotriva procurorului livi976 livi976 Buna ziua! Am fost condamnat pentru luare de mita(fara nicio proba,dar e alta discutie) si va rog sa-mi raspundeti : -parchetul nu trebuia sa intocmesca dosar ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)