avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila in proces penal, recuperare spaga
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila in proces penal, recuperare spaga

Buna ziua
Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile spagilor! Eu am platit cum ne-am inteles apoi el nu a respectat platile si ce trebuia sa lucram si a inceput sa ma ameninte,sa ii dau toti banii,etc! Evident ca nu aveam cum sa fac asta si am denuntat la DNA unde a urmat un flagrant! A incepu dosarul penal,acum este la camera preliminara unde a contestat el controlul judiciar! In urma rechizitoriul DNA rezulta ce spagi a luat si dupa audierea martorilor si faptul ca am fost amenintat si constrans. Pentru a-mi recupera sumele de bani date spaga trebuie sa ma constitui parte civila in procesul penal?Daca da,cand se face asta? Acum? Sau ma anunta trbibunalul printr-o adresa? Mentionez ca nu am primit nimic de la tribunal! Multumesc mult
Si dvs, ati savarsit o infractiune cand ati dat spaga. Este un autodenunt . Nu puteti recupera spagile -obiect al unei infractiuni. Eventual alte prejudicii. Drepturile vi le aparati singur, nu asteptati ca instanta sa va anunte daca vreti sa primiti bani .Orice pretentie se solicita prin cerere adresata instantei , care urmeaza a se pronunta.
Da, trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal.
Daca ati fost constrans sa dati mita o puteati face si in faza de urmarire penala.
La organizarea flagrantului ați folosit bani marcați dați de DNA sau din buzunarul dvs ?
Am folosit banii de la DNA care au fost recuperati de ei dar,inaintea flagrantului am dat si alti bani care au fost recunoscuti de catre inculpat in declaratiile date la DNA precum si in convorbirile mele cu el interceptate de catre DNA.
Multumesc
În baza procesului penal vă puteți constitui parte civilă numai că trebuie văzut cum se pune problema că se pedepsește și darea de mită nu numai luarea de mită.

Alte discuții în legătură

Luare de mita- plangere? nonsensuri nonsensuri Buna ziua! Tocmai ce amm fost condamnat cu suspendare pentru luare de mita 50 lei, fara nicio proba concreta,dar nu asta e oful meu. Oful meu ,este ca nu a ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Art.255 din codul penal fodor florian fodor florian am primit o citatie de la parchetul de pe linga tribunalul bucuresti in care sunt anuntat ca sa ma prezint pentru a fii audiat in calitate de faptuitor in ... (vezi toată discuția)