avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dubla cetatenie si declararea copilului in romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dubla cetatenie si declararea copilului in romania

Buna ziua!eu sunt cetatean roman,traiesc in italia si am un copil cu un italian,nu suntem casatoriti.ce acte imi trebuie si unde sa ma duc sa declar copilul in ro,sa aibe si cetatenie romana?tin sa precizez ca are act de identitate italian.in august ma duc in ro sa l botez...daca nu i fac pasaport ,nu ma lasa sa plec din tara dupa ce l declar ?multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: miky_handy , utilizator 16:58, 17 Mai 2014
Cand plecati va trebui sa ii faceti pasaport, ori merge si tatal cu dvs ori isi da acordul pt pasaport si apoi, la iesirea din tara la fel, ori veti merge impreuna, ori va da acordul sa iesiti cu copilul din Romania.
Daca copilul calatoreste cu pasaport italian, nu ii veti face si pasaport romanesc si nu veti avea nevoie de acordul tatalui pt a pleca din Romania.
privind transcrierea certificatului de nastere, vedeti in link
[ link extern ]

reveniti apoi daca mai aveti neclaritati
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Merge si tatal copilului in ro...dar cum trece el cu buletinul italian la aeroport ,nu trecento si copilul la fel ,avand in vedere ca are buletin italian?e obligatiriu pasaport?apoi ca sa i fac dubla cetatenie ce acte imi trebuie si unde sa ma adresez ?multumesc mult
A.. copilul are buletin italian ? Cati ani ati asteptat sa inregistrati nasterea ? :-/
da, va calatori cu buletinul, nu trebuie sa ii faceti pasaport.
Copilul e cetatean roman prin nastere, nu trebuie sa mergeti nicaieri, dovada ca e cetatean roman se face cu certificatul de nastere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Copilul are doar 6luni si deja are buletin...asa e acum nici in italia...Copilul e nascut in italia si poarta numele de familie al tatalui care e italian .in august ne ducem in ro ca sa l botezam ...intrebam: venind in ro,dupa ce il declar si acolo ,pot sa ma intorno cu Copilul inapoi ,fara sa i fac pasaport?si unde sa ma duc sa i fac dubla cetatenie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru iesirea din tara cu minor? iulica21 iulica21 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine la aceasta intrebare.Am venit in vacanta in Romania cu sotul si copilul italieni amandoi.Sotul a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in italia zorana85 zorana85 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu ... (vezi toată discuția)