Am facut contestatie la executare silita iar instanta de fond mi-a stabilit o cautiune, pe care am si platit-o . Am pierdut pe fond si am declarat recurs. La primul termen dosarul s-a suspendat deoarece nu s-a prezentat nicio parte. Acum avreau sa renunt la judecata si sa-mi recuperez cautiunea. Cum trebuie sa procedez si cam cat dureaza. Am nevoie urgenta de acesti bani
repuneti cauza pe rol si renuntati la judecata
Conform art. 723 indice 1 cod pr. civila "Cautiunea se elibereaza celui care a depus-o in masura in care asupra acesteia cel indreptatit in cauza nu a formulat cerere pentru plata despagubirii cuvenite, pana la implinirea termenului de 30 de zile de la data la care, prin hotarare irevocabila, s-a solutionat fondul cauzei. Cu toate acestea, cautiunea se elibereaza de indata, daca partea interesata declara in mod expres ca nu urmareste obligarea partii adverse la despagubiri pentru prejudiciile cauzate"
.
Despre cautiune
getuta
Azi am avut al doilea termen ptr. judecarea contestatiei la executarea silita , s-a trecut la judecarea pe fond si luni urmeaza sa aflam pronuntarea instantei ... (vezi toată discuția)