avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită eliberare cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

eliberare cautiune

Am facut contestatie la executare silita iar instanta de fond mi-a stabilit o cautiune, pe care am si platit-o . Am pierdut pe fond si am declarat recurs. La primul termen dosarul s-a suspendat deoarece nu s-a prezentat nicio parte. Acum avreau sa renunt la judecata si sa-mi recuperez cautiunea. Cum trebuie sa procedez si cam cat dureaza. Am nevoie urgenta de acesti bani
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 20:46, 5 Mai 2009
repuneti cauza pe rol si renuntati la judecata
Conform art. 723 indice 1 cod pr. civila "Cautiunea se elibereaza celui care a depus-o in masura in care asupra acesteia cel indreptatit in cauza nu a formulat cerere pentru plata despagubirii cuvenite, pana la implinirea termenului de 30 de zile de la data la care, prin hotarare irevocabila, s-a solutionat fondul cauzei. Cu toate acestea, cautiunea se elibereaza de indata, daca partea interesata declara in mod expres ca nu urmareste obligarea partii adverse la despagubiri pentru prejudiciile cauzate"
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța președințialã de suspendare a executãrii silite szucs.t.csaba szucs.t.csaba Am și eu o întrebare: cum se poate restitui cauțiunea depusă pentru cererea de suspendare a executăroo pe calea ordonanței ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Despre cautiune getuta getuta Azi am avut al doilea termen ptr. judecarea contestatiei la executarea silita , s-a trecut la judecarea pe fond si luni urmeaza sa aflam pronuntarea instantei ... (vezi toată discuția)