avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua, am fost implicat intr-un accident rutier din care au rezultat pagube materiale minore.

Accidentul s-a produs cand eu eram in coloana pe banda a 2-a asteptand la trecerea de pietoni iar pe prima banda se efectua viraj la dreapta (de aceea nu am ocupat banda1 ). Cel care m-a lovit a efectuat viraj la stanga de pe celalalt sens pe banda continua, a trecut perpendicular peste liniile de tramvai a incalcat banda continua strecurandu-se intre mine si cel din spatele meu si acrosandu-ma cu aripa stanga spate rezultand la el : zgariere/infundare aripa stanga spate,zgariere lateralul barei spate.

La mine: zgariat/sters colt bare spate, spart colt stop stanga.

In urma constatarilor la fata locului (dupa ce am fost la politie si am dat declaratii si schita accidentului,politistul s-a ridicat de pe scaun, a inchis biroul si ne-am dseplasat toti trei in locul in care s-a produs accidentul) agentul a dat culpa comuna pentru ca celalat conducator auto a declarat ca eu am dat cu spatele...

Eu nu sunt de acord cu decizia lui dar am achitat amenda si nu am contestat procesul verbal.

Celalalt conducator auto, a contestat procesul verbal in instanta si acum eu si asiguratorul meu(cred ca si el avea asigurare la aceeasi societate) suntem chemati in instanta ca \"intervenienti fortati\".

Ce sanse de izbanda are el si ce pot pati eu?



P.S incerc sa atasez link-ul de la locul producerii accidentului, in care sunt 2 masini in situatie aproape identica cu cea prezentata anterior.
Matizul sunt eu iar VW? (masina argintie din stanga) este celalalt conducator auto.

[ link extern ]

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
este, utilizator
Cel mai recent răspuns: este , utilizator 12:04, 22 Mai 2014
păi nu mai aveți ce face. trebuia să contestați procesul verbal cât ați putut.
instanța are două opțiuni: să îi admită cererea au să o respingă. șansele sunt să o respingă. dacă o admite, depinde ce a cerut respectivul: anularea procesului verbal sau doar să se constate lipsa culpei comune și culpa dumneavoastră exclusivă.
dumneavoastră va trebui să dovediți contrariul. ca sfat, nu mai spuneți că a trecut perpendicular peste liniile de tramvai. în acest caz, avariile ar fi fost altele.
Pai asta a facut nu? De ce ar fi alte avarii? El nu avea cum sa treaca paralel pt ca a venit din sens opus si a a facut stanga peste liniile de tramvai.Nu are cum sa fie culpa mea exclusiva ca el a trecut peste 2 linii continue...nu mai spun faptul ca eu stateam la trecerea de pietoni avand 2 masini in fata care faceau acelasi lucru
El vrea sa anuleze procesul verbal. A chemat in judecata brigada de politie rutiera.Vina mea nu exista pt ca nu am dat cu spatele dar nu am contestat pt ca am socotit ca amenda de 160 ron + 30 ron stopul stanga sunt mai mici decat plimbari si timp pierdut plus ca intai platesti si dupa aceea contesti.
Intrebarea era ce pot pati eu si care e treaba cu intervenientul fortat atat eu cat si asiguratorul meu...
Va rog accesati link-ul atasat sa vedeti exact pozitionarea masinilor.

Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
stimate domn, dacă acela ar fi trecut perpendicular peste liniile de tramvai, avariile provocate celor 2 vehicule ar fi fost altele (mai mult decât ne-ați spus deja), nu cele descrise de dumneavoastră.
eu zic că se zbate degeaba.

perpendicular cu liniile de tramvai nu cu mine.
Adica a trecut peste liniile de tramvai care oricum nu fac subiectul discutiei dar le-am pomenit in descriere pt simplul fapt ca ele exista
păi și mașina dumneavoastră unde era? dacă circulați regulamentar, tot perpendicular trebuia să fie și pe direcția dumneavoastră de mers, care era paralelă cu liniile de tramvai.

Alte discuții în legătură

Mi s-a luat permisul de condus .ce trebuie sa fac? anisoararanete anisoararanete BUNA ZIUA.IN DATA DE 25.09.2013 MA DEPLASAM PE RAZA COMUNEI DRAGALINA ,JUD CALARASI IN INTERES DE SERVICI ,MENTIONEZ CA SUNT AGENT LA O FIRMA DE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut un accident auto fara victime. procesul verbal ... augustinalexandrescu@yahoo.com augustinalexandrescu@yahoo.com Buna ziua, Am avut un accident auto fara victime. Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu ... (vezi toată discuția)
Culpabilizat in cazul unui accident rutier - va rog un raspuns rapid in vederea unei posibile contestatii niross niross buna ziua, am o mare dilema in legatura cu ce s-a intamplat in cazul pe care il voi relata in continuare tatal meu a avut in data de 21/05/2009 un accident ... (vezi toată discuția)