avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua !
M-ar interesa si pe mine care ar fi cea mai simpla, ieftina si inatacabila solutie de a transfera proprietatea de la o persoana destul de in varsta care nu are pe nimeni si de care am grija de ceva vreme si care s-a hotarat sa-mi dea locuinta dupa ce nu va mai fi.Cred ca testamentul poate fi atacat , asa cum am zis nu are pe nimeni in fapt , in drept are un frate dar acesta nu a mai vrut sa auda de ea de vreo 50 de ani de cand a plecat in canada, am incercat sa iau legaatura cu acest frate insa tot nu vrea sa auda de sorasa, dar nu poti sa sti care va fi atitudinea cand sorasa nu o sa mi fie si va ramane casa acesteia in urma.Astept un sfat , stiu ca cel mai simplu este contract de vanzare cumparare eventul cu clauze, dar sincer este un pic costisitor pt mine acum , ce ma puteti sfatui ?
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 17:16, 17 Mai 2014
Testamentul facut legal, la notariat nu poate fi atacat de frate pentru ca acesta nu este mostenitor rezervatar . Daca nu are parinti in viata, copii si sot supravietuitor, testamentul este valabil.
Apreciez ca actul fara niciun fel de problema este contractul de vanzare-cumparare (fara niciun fel de clauza)!
doamna va poate dona bunurile sale sau vi le poate lasa prin testament, aceste modalitati sunt cele mai ieftine si nu riscati nimic daca apelati la una din aceste 2 solutii. Bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
rendec, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de act se poate incheia. riscuri BeSmart BeSmart Buna seara , as aprecia ajutorul dvs. referitor la urmatoarea problema. Suntem 3 frati , as dori ca un imobil , proprietatea mamei mele , sa devina ... (vezi toată discuția)
Vanzare, testament sau donatie catre copii? aiko aiko Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-un apartament dobandit dupa casatorie. Pe actul de proprietate este trecut ca ... (vezi toată discuția)
Testament myty67 myty67 O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, ... (vezi toată discuția)