avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - copil minor

Buna seara,

Imi spuneti, va rog, cele 30 zile pana la hotararea definitiva incep din momentul in care se afiseaza hotararea pe portal.just.ro sau din momentul in care-mi este trimisa mie hartia?
Daca am primit custodia exclusiva a minorului, dupa ce am hotararea definitiva se poate trece din nou la custodia in comun, daca sotul o cere?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:50, 15 Iulie 2014
Nu, ci de cand primiti hotararea acasa.
Da, daca se schimba conditiile in care ati obtinut dreptul de a exercita singura autoritatea parinteasca.

1.Termenul de redactare ( motivare) este de 30 de zile de la pronuntarea hotararii.
Dupa redactare hotararea se comunica partilor, iar de la data comunicarii, curge termenul de apel de 30 de zile.
Dupa exepirarea termenului de apel, daca nu se declara apel de niciuna dintre parti, atunci hotararea devine definitiva si poate fi legalizata la cerere.

2.Orice masura privitoare la minori, asa cum este si cea privitoare la exercitarea autoritatii parintesti exclusive ( in cazul dvs.), poate fi modificata printr-o alta hotarare, daca reclamantul probeaza ca s-au schimbat imprejurarile avute in vedere la luarea masurii initiale de catre instanta.
Art. 403 c.civ.
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.


Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva minor Florentina2016 Florentina2016 Buna seara!Am divortat acu 4 ani si copilul a ramas la tata..hotararea este definitiva si irevocabila,este vreo sansa sa pot lua copilul inapoi la mine daca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cristinamelinte cristinamelinte Daca in 2007 intr.un proces pentru stabilirea custodiei si a pensiei alimentare, s.a stabilit ca mama sa primeasca custodia copilului si pensie 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Solicitare custodie comuna match match In conditiile in care custodia copilului a fost incredintata mamei prin proces de divort pronuntat inainte de 01 octombrie 2011, se poate redeschide proces ... (vezi toată discuția)