avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum poti verifica si afla daca esti luat in evidenta, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum poti verifica si afla daca esti luat in evidenta, interceptat telefonic ori urmarit, sau daca cineva a depus vreo plangere penala ori de alta natura impotriva ta?

De asemenea, unde, cui trebuie sa ma adresez si cat timp dureaza procedura ca sa aflu?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Angela90 , utilizator 15:41, 18 Mai 2014
Eventuala dispunere a interceptarii telefonice ,constituie procedura speciala si sunt date care nu se comunica tertilor
Pentru a afla daca exista plangere penala promovata impitriva dv ,solicitati oficial parchetului responsabil domiciliului dv
interceptati telefonic suntem toti asa ca nu asta trebuie sa va preocupe.
Exista posibilitatea sa aflati doar dupa.

ART. 145 c.p.p.
Informarea persoanei supravegheate
(1) După încetarea măsurii de supraveghere tehnică, procurorul informează, în scris, în cel mult 10 zile, pe fiecare subiect al unui mandat despre măsura de supraveghere tehnică ce a fost luată în privinţa sa.
(2) După momentul informării, persoana supravegheată are dreptul de a lua cunoştinţă, la cerere, de conţinutul proceselor-verbale în care sunt consemnate activităţile de supraveghere tehnică efectuate. De asemenea, procurorul trebuie să asigure, la cerere, ascultarea convorbirilor, comunicărilor sau conversaţiilor ori vizionarea imaginilor rezultate din activitatea de supraveghere tehnică.
(3) Termenul de formulare a cererii este de 20 de zile de la data comunicării informării scrise prevăzute la alin. (1).
(4) Procurorul poate să amâne motivat efectuarea informării sau a prezentării suporturilor pe care sunt stocate activităţile de supraveghere tehnică ori a proceselor-verbale de redare, dacă aceasta ar putea conduce la:
a) perturbarea sau periclitarea bunei desfăşurări a urmăririi penale în cauză;
b) punerea în pericol a siguranţei victimei, a martorilor sau a membrilor familiilor acestora;
c) dificultăţi în supravegherea tehnică asupra altor persoane implicate în cauză.
(5) Amânarea prevăzută la alin. (4) se poate dispune cel mai târziu până la terminarea urmăririi penale sau până la clasarea cauzei.
Multumesc pentru raspunsuri! Deci ce fel de probleme cu legea intra sub incidenta cazierului juridic? Numai faptele de natura penala? Iar daca esti doar luat sub evidenta ( ce inseamna aceasta concret?) poti afla la fel de bine ca si pentru cazierul juridic?
Daca esti in curs de urmarire, si aceasta ar fi ca o metoda abuziva impotriva ta, exista posibilitatea de a afla, din punct de vedere legal?
Si daca a expirat termenul de 20 de zile, insa dat fiind faptul ca nu ai fost instiintat in termen de 10 zile, atunci poti afla daca au fost intentate astfel de masuri abuzive?

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascultatul telefoanelor nelu95 nelu95 Buna ziua/seara , am o mica nelamurire, intr-un timp se zvonea ca pentru ati asculta telefonul trebuia sa te instiinteze ca esti urmarit penal si ca ai ... (vezi toată discuția)
Dna supraveghere tehnica Luci10 Luci10 Am primit o informare de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA - Timisoara astfel: \"In conformitate cu prev art 145 din C pr ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)