avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Bunuri mobile
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Bunuri mobile

Buna ziua,
Pe scurt situatia mea. Acum 9 ani am pierdut un proces de unde trebuie sa platesc daune morale si cheltuieli de judecata. Am tot primit de la executori somati, nu am proprietati, nu am masina, locuiesc in casa parintilor si sunt angajat cu sfert de norma. Acum pe langa somatie am primit inca o hartie pe care scrie "(...)va punem in vedere sa fiti prezent sub sanctiunea amenzii la domiciliul dumneavoastra(...) in vederea executiei silite. In caz de neconformitate vom proceda la executarea silita impreuna cu organele de jandarmerie, chiar si in lipsa dvs de la domiciliu, prin inventarierea bunurilor cu aplicarea sechestrului cu ridicata, etc"
Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ce se intampla mai exact? O sa vina executorul si o sa bata la usa? Inafara de hainele de pe mine si inca trei in dulap, nu am nimic. Tot ce e in casa, frigider, tv, masina de spalat, daca nu sunt chitante pe ele se considera ca fiind ale proprietarului casei ? Se pot atinge de geva?
Cel mai recent răspuns: mcaltu , utilizator 20:23, 21 Mai 2014
Buna seara,
De cand am scris postul citesc intr`una si caut pe internet informatii. Am gasit aici pe forum 3 topicuri similare plus un raspuns pe un alt forum care e total opus ori nu inteleg eu. Va rog daca puteti sa ma lamuriti :
"masina, bani, obiecte de uz casnic, bijuterii sunt mobile ca se misca. in cazul obiectelor de uz casnic se prezuma a fi ale celui in posesia caruia se afla, ale proprietarului casei"

"Teoretic, executorul confisca toate lucrurile din casa parintilor dvs. pentru care ei nu au mai pastrat facturile de achizitie. Orice lucru pentru care nu mai exista facturi, se prezuma a fi al dvs."

Pana la urma cum sta treaba? Obiectele din casa cu sau fara factura se considera a fi a proprietarului casei sau nu?(proprietari si adresa de domiciliu au si parintii mei si sora mea doar ca nu locuiesc aici)

Va multumesc
ca sa nu aflu pe pielea mea ce se intampla exact m-am hotarat sa platesc suma. intrebarile mele sunt: ma duc la executor la birou si platesc? ce acte trebuie sa primesc in schimbul banilor? chitanta, proces verbal, titlu executoriu? mai am de mers altundeva cu dovada platii? va multumesc
Nu se mai prezuma a fi ale proprietarului, ci ale celui ce le poseda. Cei interesati pot face contestatie la executare si daca pot proba ca sunt ale lor.. se scot de sub sechestru.
trebuie sa va dea pv de incheiere a executarii.
pt bani va da chitanta sau ii depuneti in cont.
multumesc. o sa ma duc la birou sa imi dea chitanta si sa inchei tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile-domiciliu comun debitor/parinti byanca19 byanca19 Buna ziua as avea si eu nevoie de un raspuns de la un avocat in legatura cu o problema.In urma cu 1 an si jumatate fratele meu a luat credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Lamurire executare silita bunuri mobile UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Am vazut foarte multe topicuri in legatura cu acest subiect, insa in niciunul nu exista un raspuns clar/sigur, ci n raspunsuri care se bat cap in cap. Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie Catalin T Catalin T Buna ziua, Prin anul 2007-2008 sotia mea a contractat un credit de tip \"doar cu buletinul\" pentru a achizitiona 2 telefoane mobile. La acea vreme nu era ... (vezi toată discuția)