avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract dirigentie santier
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract dirigentie santier

Cum poate fi solutionata urmatoarea problema:perioada unui contract de executie de lucrari si a unui contract de dirigentie de santier au expirat dar executia lucrarilor nu este finalizata.Constructorul semneaza prelungirea prin act aditional dar dirigintele refuza desi in contractul initial se specifica obligatia dirigintelui pe toata perioada de executie a lucrarilor si pe perioada de garantie.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:48, 18 Mai 2014
Aveti posibilitatea formularii unei cereri de chemare in judecata impotriva dirigintelui avand ca obiect obligatia de a face prin care sa solicitati obligarea acestuia la respectarea obligatiilor contractuale asumate in contract si act aditional.
Nu este chiar asa de clar si simplu.
Nu fiti asa transanta
Depinde de formularea clauzelor contractuale.
Se poate interpreta: daca durata (perioada) de executie este depasita (din culpa cui ?) dirigintele de santier poate avea motive intemeiate si pertinente sa nu semneze prelungirea contractului lui de asistenta pe santier, dar pastrand obligatia pentru perioada de garantie (activitatile dirigintelui in cele 2 perioade sunt net diferite)
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autonomia contractelor? cateldestept cateldestept se intampla frecvent contractele de achizitie a serviciilor de dirigentie de santier sa fie legate de contractul de executie al lucrarilor... nu exista ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier mariusdan1 mariusdan1 Buna seara, Am primit citatie la Tribunal pentru urmatoarea speta: In anul 2002 societatea SRL la care sunt asociat a incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala cateldestept cateldestept In contractul de dirigentie de santier se spune: 1.daca in contractul de lucrari se prevad si plati sub forma de avans, dirigintele de santier va asista ... (vezi toată discuția)