avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua ,am si eu o intrebare ,tatal meu are 2 fratii si un teren in Ialomita pe care doreste sa-l vanda problema cea mai mare este ca unul dintre fratii nu este de gasit ,nu stie unde locuieste ,nu sau mai vazut de peste 3 ani ,nici atunci cand a murit bunica mea ,care a locuit acolo unde doresc ei sa vanda nu a venit .Ce se poate in acest caz ,ei doresc sa vanda terenul.Succesiunea este facuta! ,se poate vinde fara celalalt frate daca ei nu reusesc sa-l gaseasca ,nu stiu unde locuieste,etc!?Multumesc!
Pot vinde doar cotele de teren ce apartin fratilor prezenti.
Dupa dezbaterea succesiunii, cota-parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi transmisa catre un succesibil ori o terta persoana, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.

Transmiusiune dreptului de proprietate poate avea loc chiar daca nu este sistata starea de indiviziune prin partaj.



Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.
( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).




Bunul indiviz, in materialitatea sa, nu poate fi instrainat decat daca exista acordul tutoror coindivizarilor, chiar fara a fi facut un partaj voluntar notarial .

(Potrivit dispozitiilor art.1747 alin. 1 NCC obiect al acestei vanzari il reprezinta fie intreaga mostenire deschisa, fie o cota din aceasta. Vanzarea unor bunuri individual determinate din mostenire este o vanzare pur si simpla, nefiind o vanzare a mostenirii.)


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant andreimihai1969 andreimihai1969 Eu si fratele meu am facut succesiunea dupa decesul parintilor pe o casa si 5 ha teren agricol,eu vreau sa vind partea mea de pamant agricol se poate sa fac ... (vezi toată discuția)
Proprietate in indiviziune lucia10 lucia10 As vrea sa stiu daca pot vinde o casa fara acordul cumnatei mele. Mentionez ca eu am 5/8, cumnata mea 3/8. Daca nu, ce solutii ar fi ? Va multumesc (vezi toată discuția)