avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire victima accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire victima accident

Buna ziua, pe data de 16 aprilie 2009 am avut un acident de motocicleta in care am fost victima neacordarii de prioritate.
Pe scurt..veneam pe drum cu prioritate mergeam regulamentar si in 5 metrii in mijlocul intersectiei mi-a iesit o dacie in fata in 5 metrii si am intrat in ea. Soferului daciei i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si i s-a retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate.
Am fost dus de urgenta la spital cu ambulanta, am ajuns la spital s-a constatat ca am hemoragie interna, m-a bagat in sala de operatie, aveam splina rupta si pierdusem 1.5 litrii de sange. In acest moment sunt inca in spital internat, am ramas fara splina, am lovituri pe tot corul vanatai, in curs de vindecare, genunghiul drept amortit dureri mari de umeri si sold stang si de coaste, fara farcturi, si foarte multe julituri pe coate antebrat genunchi
Problema este urmatoarea, eu vreau sa cer daune pentru vatamarea corporala si sunt paralel cu chestia asta, si nici foarte multe date nu am gasit pe internet.
Percizez ca nu vreau sa depun plangere inpotriva celui care nu mi-a acordat prioritate. Am incercat as ne intelegem dar nu se poate pentru ca este amarat si....................
Cat as putea sa obtin de la compania de asigurari ? Am 18 ani si sunt elev, singurul venit care il am este alocatia de elev.
Si cam ce ar trebui sa fac ?

dupa ce ma externez din spital o sa consult si un avocat
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:49, 6 Iunie 2009
depinde cate zile de spitalizare vor fi in final dar nu cred ca veti primi mai mult de 5-6000 euro
Despagubirea se poate cere de la societatea de asigurare la care conducatorul autoturismului avea incheiata asigurarea RCA. Fiind vorba de un dosar penal despagubirea se plateste de catre asigurator numai dupa solutionarea cauzei.
Numai bine va doresc.
Sorin1005 a scris:

Percizez ca nu vreau sa depun plangere inpotriva celui care nu mi-a acordat prioritate. Am incercat as ne intelegem dar nu se poate pentru ca este amarat si....................
Cat as putea sa obtin de la compania de asigurari ? Am 18 ani si sunt elev, singurul venit care il am este alocatia de elev.
Si cam ce ar trebui sa fac ?
dupa ce ma externez din spital o sa consult si un avocat

Plangerea trebuie sa o faceti, pentru ca daca nu va constituiti ca parte civila in proces, nu puteti primi daune morale pentru vatamarea corporala.Aceste daune se platesc de catre Asiguratorul RCA al vinovatului.
Pentru anul 2009, limita de despagubiri pentru vatamari corporale inclusiv pentru daune fara caracter patrimonial este de 1.500.000 EUR.
stiu ca limita este de 1 500 000 euro, dar nu o sa primesc nici pe aproape atat. asigurarea este la asirom
multumesc pentru raspunsuri
Nu conteaza asiguratorul, suma se stabileste de catre instanta, si rolul avocatului este major in formularea argumentelor convingatoare.Un rol important il are si jurisprudenta in materie (cazuri similare favorabil judecate) pe care tot avocatul le poate utiliza in fundamentarea pretentiilor.Fiind la inceput de viata sociala, suferind un asemenea traumatism, chiar daca nu exista suma echivalenta pierderilor, macar compensare materiala substantiala ar putea fi un sprijin pentru viitor.
In primul rand va urez multa sanatate si succes !

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Accident auto victima am 22 de zile de la iml virgilctgil virgilctgil ma aflam an masina condusa de fratele meu si am intrat an coleziune cu o alta masina din cercetarile politiei a fost vinovat celalalt sofer deoarece nu a oprit ... (vezi toată discuția)
Rca vatamare corporala vio001 vio001 Buna ziua Am intrat in coliziune cu o motocicleta, eu fiind cu masina. Politia a constatat in PV ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers si am ... (vezi toată discuția)