avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto victima am 22 de zile de la iml
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto victima am 22 de zile de la iml

ma aflam an masina condusa de fratele meu si am intrat an coleziune cu o alta masina din cercetarile politiei a fost vinovat celalalt sofer deoarece nu a oprit la indicatorul stop omul are asigurare la allianztiriac are si pentru victime an urma accidentului am 22 de zile de la iml am ramas cu un semn an frunte cu 7 8 copci o coasta rupta cotul fisurat accidentul a avut loc la data de 17 06 2010 cam an cat timp se finalizeaza cam cati bani iau de la asigurare si cati bani sai cer soferului care este un nesimtit nu a venit deloc la spital si nici nu a vrut sa ma scoata din masina cand ma lovit eram inconstient
eu sunt singura persoana vatamata din masina eram an spate nu aveam centura pusa dar nu cred ca eram obligat sa o pun
Cel mai recent răspuns: virgilctgil , utilizator 18:59, 4 Octombrie 2010
Aici este vorba de un dosar penal si pana la finalizarea lui nu puteti fi despagubit. La politie sau la tribunal va trebui sa specificati ca vreti sa va constituiti parte civila pt daunele fizice si morale suferite. Va sfatuiesc sa apelati la un avocat care sa va ajute sa formulati cererile pt. a cere si obtine cat mai mult de la asiguratorul RCA al vinovatului. La aceasta ora nimeni nu va poate spune cand si cat veti primi despagubire pana nu se finalizeaza procesul. Mai luati legatura cu politia si vedeti ce acte mai trebuiesc depuse la dosar.
am avocat va cere daune an valore de 400 milioane daune materiale si morale de 40 milioane azi mia venit si de la politie ca a anceput dosar penal pentru vatamare corporala grava din data de 2 09 2010
am vrut sa stiu ce suma sa luatan cazuri similare cu aproximatie poate amida si mie cineva o informatie sau cat sai cer soferului
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
virgilctgil, utilizator
virgilctgil a scris:

am avocat va cere daune an valore de 400 milioane daune materiale si morale de 40 milioane azi mia venit si de la politie ca a anceput dosar penal pentru vatamare corporala grava din data de 2 09 2010 dar nu mia zis nimeni cat sa cer asta nu stiu si cat sai cer soferului
problema e ca, nimeni nu va poate raspunde la o astfel de intrebare cu un raspuns ferm si de necontestat. de ce? intrucat in legea noastra nu exista un barem al despagubirilor care sa spuna: pentru atatea zile se despagubeste X suma daune morale ; doar pentru cele materiale ( care, de regula, nu sunt semnificative la vatamare corporala, intrucat cheltuielile medicale sunt suportate de spitale , aici fiind cuprinse doar acele cheltuieli pentru care aveti documente fiscale, adica faceti dovada ca ati cheltuit efectiv acei bani).
In jurisprudenta, exista multe hotarari judecatoresti si fiecare retine o alta suma, negocierea directa cu asiguratorul implica, de asemenea, maiestria celui care negociaza, etc.
Adica, e bine sa aveti incredere in avocatul ales si sa sperati, impreuna, ca veti obtine cat mai mult.:)
Cat priveste "nesimtitul" de sofer, legal, acesta nu are nici o obligatie de a va despagubi, atata timp cat are o asigurare care va acoperi toate aceste daune ; moral, sigur, putea sa vina la spital sa va tina de mana si sa va aduca o portocala, dar nu stim de ce nu a facut-o? cam 90% sa stiti ca nu o fac, asadar concetrati-va pe asigurarea lui si nimic mai mult.:)
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat

Alte discuții în legătură

Cat dureaza pana ne cheama an innstanta gilcrist1977 gilcrist1977 parte vatamata an accident auto am fost la cercetari penale sa anceput urmarirea penala a soferului sa facut expertiza ceruta sau chemat martori la audieri la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie dupa dosar gilcrist1977 gilcrist1977 am avut un accident auto am fost parte vatamata si as dori sa iau o copie dupa dosarul meu care se afla la politie la cercetari penale mie nu miau dat nici ... (vezi toată discuția)
Cu ce acte trebuie sa merg la asigurari gilcrist1977 gilcrist1977 am avut accident am 18 zile de la iml cu ce acte trebuie sa merg la asigurari sa ancerc sa ajung la o antelegere cu ei si daca mai pot ajunge la o antelegere ... (vezi toată discuția)