avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA vatamare corporala

Buna ziua
Am intrat in coliziune cu o motocicleta, eu fiind cu masina. Politia a constatat in PV ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers si am primit sanctiunile coresp. Pagube materiale usoare si 2 victime(de pe motocicleta - sot si sotie)cu lovituri(julituri) la coate si genunchi si usoara contuzie. Au fost consultati la spital si au plecat acasa.
Au cerut de la asiguratorul meu daune pt pagubele materiale si mie imi cer bani pt celelalte daune(vatamare corporala, daune morale). Am inteles ca polita de asigurare acopera toate daunele.
Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:16, 10 Iulie 2013
Ii indrumati catre firma de asigurari. In cazul in care va dau in judecata chemati in garantie firma de asigurari
Refuzati plata si-i indreptati spre asigurator pentru pretentii.

Succes si atentie pe viitor!
daca era considerat accident cu vatamari corporale politia trebuia sa deschisa dosar penal ptr vatamare din culpa.
pentru obtinerea daunelor morale ca urmare a vatamarii corporale trebuie sa prezinte certificat medico-legal cu numar de zile de ingrijire medicale.
O simpla parere personala:

Dumneavoastra fiind considerat cel vinovat de producerea accidentului, veti suporta cheltuielile cu reparatiile masinii dvs., asta daca nu aveti CASCO.
Insa, pagubele materiale si daunele morale ale partii implicate, sunt suportate pe polita RCA, in functie de devizul de reparatie si de nr de zile de spitalizare/ingrijiri medicale dovedite cu certificat medical din care sa rezulte clar ca vatamarile au survenit in urma unui accident rutier. Trebuie deschise 2 dosare la asigurator, unul pt daune materiale si unul pt pretentii civile.
Indrumati persoanele respective sa se adresese firmei de asigurari la care aveti incheiata polita RCA.
Sa nu va ganditi nici o clipa ca asiguratorul se poate intoarce impotriva dvs cu sumele respective. Nu au dreptul.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Liliana Gavril, Consultant credite si finantari
Buna dimineata
La o luna dupa accident, una din victime(doamna) a depus plangere la politie si certificat medico-legal cu 11-12 zile de ingrijiri medicale cerand si daune. De la asigurator au fost solicitate numai daune materiale( nu stiu care este situatia). Politia deschide dosar de urmarire penala, riscand sa-mi fie anulat permisul. Politistul mi-a spus sa ajung la o intelegere cu doamna, in acest caz procesul se incheie. Ce trebuie sa fac? Se poate ajunge la intelegere prin asigurator?

Alte discuții în legătură

Responsabili dupa ancheta dabc111111 dabc111111 Cazul este unul mediatizat fiind vorba despre un autobuz rasturnat pe un dig din Tulcea acum 2 ani,soldat cu 4 victime. Acum 1 saptamana am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)