avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face?

buna ziua, am un dosar pe rol, tagada paternitate, ce pot face daca la ultima sedinta s.a stabilit program de vizita eu am fost deacord,#-o dar in decursul a doua saptamani mi,am schimbat decizia de oarece copilul meu nu e pregatit sa mearga la tatal ei pentru 2 saptamani in vacanta de vara, pot cere o expertiza pshiologica?fata s-a vazut cu tatal ei de catevaori in decurs de 3 ani ea avand acum 5 ani si refuza sa mearga si-mi e frica sa nu ii dauneze experienta aceasta pe viitor, va multumesc!
Stimată mămică, foarte bine aţi procedat că aţi fost de acord, fiindcă , chiar dacă nu eraţi de acord, acelaşi program îl primea, aşa că dvs. v-aţi arătat bunăvoinţa.
Tatăl bănuiesc că nu are antecedente cu luatul fetei la domiciliul său, deci copilul are, cu siguranţă, anxietate de despărţire , adică, atunci când vine să o ia tatăl, se va manifesta ca atare, bănuiesc că va plânge, va fugi de el, se va ascunde după fusta dvs. Nimeni nu are dreptul să ia copilul cu forţa, singura dvs. obligaţie este să-i deschideţi uşa şi să îndemnaţi copilul să plece; dacă copilul nu vrea, nu va pleca.
Este datoria tatălui să convingă copila să plece cu el, dacă dvs. i-aţi deschis uşa şi el a intrat în contact cu copilul, sunteţi cu obligaţia împlinită. Dacă fata vrea să plece cu tata, lăsaţi-o, legea vă obligă la asta, dar nu bruscaţi copilul, nu o împingeţi afară din casă împotriva voinţei sale.
Expertiza psihologică e apă de ploaie în faţa instanţelor, bani aruncaţi aiurea. Dacă vreţi consiliere psihologică, pentru a convinge copilul să plece cu tatăl său, atunci mergeţi cu ea la psiholog.
Se poate efectua un referat de ancheta psihosociala, vizand evaluarea psihologica a minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare Livia1300 Livia1300 Am fata de 6 ani jumate si am adusă în țară după 1 si 8 luni in care a stat cu tatăl.si sunt cu executorul la usa sa întorc fata tatălui care este in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.copilul meu de 6 ani nu doreste sa mai mearga la vizita. ... elenamicu elenamicu Buna ziua.Copilul meu de 6 ani nu doreste sa mai mearga la vizita. Cand aude ca se intaneste cu taica,-so izbucneste in plans si ma roaga sa nu mai mearga la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)