avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare

Am fata de 6 ani jumate si am adusă în țară după 1 si 8 luni in care a stat cu tatăl.si sunt cu executorul la usa sa întorc fata tatălui care este in italia.fata refuză să plece la el vrea sa ramana cu mine.intrebarea mea este:poate obliga pe minora sa se intoarca la tatăl chiar dacă ea refuză?Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Livia1300, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 23:33, 14 August 2018
In astfel de cazuri analiza de caz poate prezenta mai multe variante...ca si rezultat...

Nu se poate lua copilul cu forta.
Adica sa existe posibilitatea ca executorul sa smulga copilul si sa il ia pe sus...

Restul variantelor sunt cu posibilitati multiple...
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc.o seara frumoasa.
În situația în care minorul refuză în mod categoric să vă părăsească, executorul va proceda la întocmirea unui proces verbal, care va fi comunicat părților și reprezentantului direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, fără a ridica minorul de la dvs.
Totodată se va da valență art. 912 alin. 2 NCPC, sesizându-se instanța competentă de la locul unde se află minorul pentru ca aceasta să dispună un program de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni.
La finalul programului menționat, psihologul desemnat de instanță va depune un raport.
Rolul psihologului este persuasiv, urmând a-l convinge pe minor să meargă la părintele căruia i-a fost încredințat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie notariala investita gigi1974 gigi1974 buna ziua. prin divortul incheiat in fata notarului prin acordul ambelor parti si stabilirea conditiilor de crestere a copilului sa incheiat o conventie ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor demarat pe vechiul cpc dar fara finalitate + contestatie la executare cu termen in prezent lonita lonita Buna ziua. As dori sa supun atentiei urmatoarea speta. Am pus in executare o hotarare privind \\"[i]program vizitare minor[/i]\\" in luna noiembrie. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)