Am fata de 6 ani jumate si am adusă în țară după 1 si 8 luni in care a stat cu tatăl.si sunt cu executorul la usa sa întorc fata tatălui care este in italia.fata refuză să plece la el vrea sa ramana cu mine.intrebarea mea este:poate obliga pe minora sa se intoarca la tatăl chiar dacă ea refuză?Multumesc anticipat
În situația în care minorul refuză în mod categoric să vă părăsească, executorul va proceda la întocmirea unui proces verbal, care va fi comunicat părților și reprezentantului direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, fără a ridica minorul de la dvs.
Totodată se va da valență art. 912 alin. 2 NCPC, sesizându-se instanța competentă de la locul unde se află minorul pentru ca aceasta să dispună un program de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni.
La finalul programului menționat, psihologul desemnat de instanță va depune un raport.
Rolul psihologului este persuasiv, urmând a-l convinge pe minor să meargă la părintele căruia i-a fost încredințat.