avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problema dosar executare, sume cerute in plus
Discuție deschisă în Executare silită

Problema dosar executare, sume cerute in plus

Buna ziua, am o problema cu un dosar de executare, si anume: Am facut angajament de plata pt suma de 1924.20 lei (incluzand taxele si onorariile executorului). Am platit deja 1050 lei, si vreau sa lichidez datoria prin plata sumei ramase de 875 lei. Insa mi s-a transmis de la executor ca suma totala de plata ramasa pt lichidare este de 1083 lei, caci asa le-a transmis firma Kruk la care aveam datoria, si ca nu imi poate inchide dosarul pana la achitarea acestei sume. Doamna de la Kruk mi-a transmis ca am de plata si 285 lei, reprezentand comisionul platit de Kruk la executor pentru deschiderea dosarului... Insa acea suma nu apare nicaieri in dosar. Este legal sa mi se ceara suma aceasta, si sunt obligat sa o platesc? Caci ceva nu e in regula aici...
Cel mai recent răspuns: Austin , utilizator 13:56, 19 Mai 2014
Regula este ca obligatiile de plata sunt strict prevazute in hotararea instantei prin care s-a incuviintat executarea. (in caz de admitere a cererii de executare silita care cuprinde sumele ce reprezinta cheltuieli ale dosarului de executare, (onorarii avocat, executor s.a.) care trebuiesc dovedite prin acte depuse la dosarul avand ca obiect incuviintarea executarii silite). Sumele cerute dupa incuviintare nu intra in cheltuieli de executare.
Bun, deci cu alte cuvinte platesc suma de 875 care a ramas pana la lichidare, insa mai e o problema: de la biroul executorului mi s-a spus ca ei nu pot face inchiderea dosarului pana nu achit toate sumele cerute in prezent de cei de la Kruk... Adica daca Kruk peste noapte se hotaraste sa-mi mai ceara 1000 de lei pe nu stiu ce comision, inseamna ca eu trebuie sa platesc? Ce obligatii are executorul in clipa in care toata suma din dosar a fost virata in contul acestuia?
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Austin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita doru112233 doru112233 Buna dimineata,am luat un credit pe firma de la cec,punand in garantie casa in care stau,eu fiind si administrator,am ramas restant si cec prin executor a ... (vezi toată discuția)
Datorie kruk Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua In anul 2008 am facut un card de credit in valoare de 3000 lei la Credit Euro bank. Am scos banii de pe card si din cauza anumitor situatii ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita mateiion22 mateiion22 Buna seara, Cu mare rugaminte va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema legata de un credit de nevoi personale. In ... (vezi toată discuția)