avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie Kruk
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie Kruk

Buna ziua
In anul 2008 am facut un card de credit in valoare de 3000 lei la Credit Euro bank. Am scos banii de pe card si din cauza anumitor situatii nefavorabile, nu am mai platit nici o rata.
In 2021 am fost sunat de catre Kruk si mi-au spus ca sunt dat in executare silita la executor, dosarul la Kruk fiind din 2011. In tot acest timp din 2011 si pana in 2021 nu am fost contactat niciodata de Kruk.
Le-am trimit un email in care am solicitat detaliile dosarului. Doresc sa imi platesc datoria, dar doresc sa stiu detaliile dosarului cum s-a ajuns
la suma de aprox 10.000 lei si voiam sa stiu de ce nu am fost contactat de Kruk niciodata in acesti ani pentru recuperarea datoriei. Nu am fost sunat, nu am primit nici o instiintare. Daca as fi fost anuntat de acum 10 ani de cand este dosarul la Kruk, plateam datoria si nu se
mai adauga o dobanda asa mare.
M-au sunat dupa 10 ani si mi-au spus ca dosarul este la executor, dar detaliile despre dosar le iau de la ei. Am facut o solicitare si am primit un raspuns dupa 20 zile, in care mi-au spus ca trebuie sa mai astept inca cel mult 60 zile ca sa primesc detaliile despre datoria mea
si cum s-a ajuns la suma aceasta.
Exista posibilatea ca datoria sa se fi prescris? sau sa platesc o parte din datorie, fara aceasta dobanda, avand in vedere ca in termen de 10 ani nu am fost instiintat? Este legal sa imi ceara sa platesc aceasta suma, dar sa nu imi ofere detaliile dosarului si cum s-a ajuns la suma aceasta?
Este legal ca eu sa platesc aceasta suma la executor asa cum mi s-a spus de Kruk, desi eu daca as fi fost instiintat in acesti 10 ani, as fi platit direct la Kruk si nu as mai fi fost nevoit sa platesc si taxele executorului?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:16, 12 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca as fi fost anuntat de acum 10 ani de cand este dosarul la Kruk, plateam datoria si nu se
mai adauga o dobanda asa mare.

ati vrut vreodata sa o platiti si nu ati putut? de ce ati astptat sa va contateze careva, nu stiati ca aveti datorii?
Nu mai conteaza, daca va treziti in executare silita, puteti scapa de datorie facand contestatie la executare si invocand prescriptia.
Poate invoca prescriptia doar daca nu recunoaste acum datoria.
Si cum a cerut detalii...

Sfatul meu este sa nu mai discutati nimic cu firma si sa contactati un avocat pentru a vedea daca mai puteti invoca prescriptia datoriei sau deja ati acceptat datoria.
daca a cerut detalii, nu inseamna nimic
Nu platiti.mimic doar va tatonează ca să vă,,agate"cu orice,o esalonare de plata,o reducere substanțială etc.Nu platiti nimic debitul dvs e de mult prescris, dacă va dau în judecată mergeți la un av să vă facă macar întâmpinarea prin care să invoce excepțiile necesare.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu plătiți nimic și rezistați oricăror presiuni din partea lor. Eu nu cred că dosarul este la executor. Rugați un avocat să caute pe portalul instanțelor dacă există vreo cerere de încuviințare a executării silite împotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Proprire cont salariu danaianache danaianache Buna ziua, Am avut un credit de nevoie personale, neachitat la timp, banca a dat creditul catre executor judecatoresc care mi-a pus proprire pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ... Flovyo Flovyo Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti. Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 ... (vezi toată discuția)