Puteti afla detalii de la executorul care va va trimite somatie. Pana atunci, ca sa statai linistit, puteti sa faceti o actiune in instanta pentru constatarea prescriptiei. In baza ultimului document de incetare a executarii. Sigur, depinde si de cauza incetarii si daca aveti venituri.
Multumesc frumos!
Dupa cum am specificat, nu mai exista documente... insa apar in sistem la KRUK cu aceasta datorie...Oare ma pot duce in instanta cu raspunsul oficial de la KRUK si cu raspunsul de la executor (email in care este mentionat numarul de dosar si faptul ca dosarul a fost topit in 2018) pentru a constata prescriptia?
Ce documente nu mai exista? Ati mentionat ca ati primit o instiintare, nu o mai aveti? Contractul initial nu-l mai aveti?
Nu exista topire, dosarele executorilor sunt arhivate, ele sunt proprietatea statului. Vedeti ce mai aveti prin casa, vorbiti cu un avocat, ca oricum trebuie vorbit daca vreti sa se constate prescriptia aceea. Nu stiu insa ce interes ar fi...
Buna seara!
Va multumesc, din nou, pentru raspuns!
eu am si instiintarea, si contractul INITIAL de credit...insa este vorba de un contract imobiliar care a fost executat si am ramas cu o suma.
Apar in evidenta firmei de recuperare creante, dupa cum ziceam, dar executorul (catre care firma de erecuperare m-a indrumat) nu mai are dosarul in care as fi putut vedea toate actiunile intreprinse pentru recuperare , si datele. Arhiva executorilor este proprietatea statului, trebuie predata corespunzator, insa are totusi un termen de pastrare a dosarelor. Pana si arhiva actelor judecatoriilor se topeste dupa 10 ani, si se pastreaza doar sentintele...
Intrebarea mea cred ca a fost foarte simpla: daca firma de recuperare ma are in urmarire, insa executorul care a avut dosarul nu mai are documentele... pot merge in instanta cu cele doua raspunsuri? de la KRUK si executor, pentru a constata prescriptia?
este vorba despre o creanta din 2007 si suntem in 2025...
V-am raspuns sa discutati cu un avocat, sa vedeti interesul, ar trebui intai cerut la KRUK, imi e teama sa nu treziti altceva... Puteti merge cu orice in instanta, nu cred ca sunt suficiente doar raspunsurile, dar puteti.
Nu se topeste arhiva dupa 10 ani, nu stiu de unde cunoasteti asta... Pentru prescriptie trebuie verificat ce aa facut si creditorul, caci doar trecerea timpului singura nu e suficienta, am avut dosare care au fost executate timp de muuuulti ani...