Buna ziua,
Am fost coplatitor la un dosar de credit imobiliar in anul 2007.Apartamentul a fost executat, insa a mai ramas o suma restanta de achitat din cauza crizei imobiliare.
Am primit acum cativa ani o notificare de la executor cu incetarea executarii pentru suma ramasa, dar cu toate acestea datoria apare la KRUK.
Am solicitat la KRUK o copie dupa dosar insa mi-au spus ca nu au dosarul si m-au indrumat catre executor.Executorul mi-a spus ca dosarul a fost topit.
Daca dosarul a fost topit, KRUK nu are documente , ma intreb de ce mai figurez cu suma aceasta? Unde pot afla daca datoria a fost prescrisa, pentru a evita pe viitor solicitarea platii pentru acest dosar?
Multumesc anticipat!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Deci...ati primit înștiințare/notificare de la kruk sau de ce va interesează cum figurati la ei?
Ignorați. Dacă va treziți în executare silita, abia atunci invocați prescriptia prin contestatie.
hotumattua
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu-i băgați în seamă, cei de la Kruk - crook, în engleză, înseamnă escroc... - sunt niște recuperatori, niște șmecheri. Cumpără debite la preț de nimic și te bat la cap până cedezi. Dacă nu cedezi, asta e, paguba lor. Dar majoritatea cedează.
În momentul în care, cineva, ridică niște pretenții, atunci puteți invoca prescripția. Deci nu trageți cu tunul în vrăbii, nu puneți carul înaintea boilor.