avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... la ce se refera aicea contestatie in 3 zile ?si aceste ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

la ce se refera aicea contestatie in 3 zile ?si aceste contestati cand sunt solutionate ?

Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 1 C.proc.pen raportat la art. 345 alin. 1 C.pen, respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciocodeică Sebastian Adrian şi Moldovan Ioan Horaţiu. În baza art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit în dos. nr. 1015/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara privind pe inculpaţii Ciocodeică Sebastian Adrian şi Moldovan Ioan Horaţiu, trimişi în judecată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, prev de art. 250 alin. 1 şi 5 C.pen şi cercetare abuzivă, prev. de art. 266 alin. 2 C.pen, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecă?ii cu privire la inculpaţii Ciocodeică Sebastian Adrian şi Moldovan Ioan Horaţiu şi fixează termen de judecată în data de 27.05.2014 , complet C5 JPC, pentru când se citează inculpaţii, persoanele vătămate Puian Ionuţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara şi Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu menţiunea de a preciza dacă se constituie parte civilă în cauză, iar în caz afirmativ să indice natura şi întinderea pretenţiilor, motivele şi probele pe care acestea se întemeiază, aducându-i-se la cunoştinţă că se poate constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătoreşti. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri, conform art. 347 alin. 1 C.proc pen. Prezenta încheiere se va comunica Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva şi inculpaţilor Ciocodeică Sebastian Adrian şi Moldovan Ioan Horaţiu, conform art. 346 alin. 1 C.proc pen. În baza art.275 alin. 3 Cod proc pen, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dată şi pronun?ată în Camera de Consiliu, astăzi, 09 mai 2014.
Document: Incheiere - camera preliminară 09.05.2014

Căi atac
Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
14/05/2014 CIOCODEICÃ SEBASTIAN ADRIAN, Contestaţie(NCPP)
15/05/2014 CIOCODEICÃ SEBASTIAN ADRIAN, Contestaţie(NCPP)
16/05/2014 MOLDOVAN IOAN HORAŢIU, Contestaţie(NCPP)
ART. 346
Soluţiile
(1) Judecătorul de cameră preliminară hotărăşte prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea procurorului şi a inculpatului. Încheierea se comunică de îndată procurorului şi inculpatului.
(2) Dacă nu s-au formulat cereri şi excepţii ori nu a ridicat din oficiu excepţii, la expirarea termenelor prevăzute la art. 344 alin. (2) sau (3), judecătorul de cameră preliminară constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii.
(3) Judecătorul de cameră preliminară restituie cauza la parchet dacă:
a) rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut la art. 345 alin. (3), dacă neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii;
b) a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale;
c) procurorul solicită restituirea cauzei, în condiţiile art. 345 alin. (3), ori nu răspunde în termenul prevăzut de aceleaşi dispoziţii.
(4) În toate celelalte cazuri în care a constatat neregularităţi ale actului de sesizare, a exclus una sau mai multe probe administrate ori a sancţionat potrivit art. 280 - 282 actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii, judecătorul de cameră preliminară dispune începerea judecăţii.
(5) Probele excluse nu pot fi avute în vedere la judecata în fond a cauzei.
(6) Dacă apreciază că instanţa sesizată nu este competentă, judecătorul de cameră preliminară procedează potrivit art. 50 şi 51, care se aplică în mod corespunzător.
(7) Judecătorul de cameră preliminară care a dispus începerea judecăţii exercită funcţia de judecată în cauză.
#M2

ART. 347
Contestaţia
(1) În termen de 3 zile de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 346 alin. (1), procurorul şi inculpatul pot face contestaţie cu privire la modul de soluţionare a cererilor şi a excepţiilor, precum şi împotriva soluţiilor prevăzute la art. 346 alin. (3) - (5).
(2) Contestaţia se judecă de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară celei sesizate. Când instanţa sesizată este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestaţia se judecă de către completul competent, potrivit legii.
(3) Dispoziţiile art. 343 - 346 se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii mezgageza mezgageza intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)