si totusi nu inteleg
Art. 347: Contestatia
(1)Impotriva incheierii pronuntate in temeiul art. 346 procurorul si inculpatul pot face contestatie in termen de 3 zile de la comunicare .
si eu NU AM PUTUT CONTESTA...
Solutia pe scurt: În temeiul prevederilor art. 346 alin. 2 C. proc. pen. constată că Judecătoria Tg-Mureş este competentă din punct de vedere material şi teritorial în ceea ce priveşte judecarea prezentei cauze. În temeiul prevederilor art. 346 alin. 2 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în ce priveşte dosarul penal nr. 3014/P/2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Mureş, în care s-a emis Rechizitoriul din data de 09.03.2015 privind pe inculpatul....... – pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (două fapte), fapte prev. şi ped. de art. 244, alin. 1 şi 2 C.p., cu aplic. art. 41, alin. 1 C.p., art. 38, alin. 1 C.p. şi art. 5 C.p. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul ............. . Faţă de lipsa inculpatului stabileşte termen de judecată pentru data de 11 iunie 2015. Dispune citarea inculpatului cu mandat de aducere pentru termenul care se acordă. Dispune citarea persoanelor vătămate Dezsi Florina Andreea şi Man Ana Maria cu menţiunea că se pot constitui părţi civile până la începerea cercetării judecătoreşti potrivit art. 353 alin.3 Cod proc pen. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu
ART. 346*)
Soluţiile
(1) Judecătorul de cameră preliminară hotărăşte prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea procurorului şi a inculpatului. Încheierea se comunică de îndată procurorului şi inculpatului.
(2) Dacă nu s-au formulat cereri şi excepţii ori nu a ridicat din oficiu excepţii, la expirarea termenelor prevăzute la art. 344 alin. (2) sau (3), judecătorul de cameră preliminară constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii.
(3) Judecătorul de cameră preliminară restituie cauza la parchet dacă:
a) rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut la art. 345 alin. (3), dacă neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii;
b) a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale;
c) procurorul solicită restituirea cauzei, în condiţiile art. 345 alin. (3), ori nu răspunde în termenul prevăzut de aceleaşi dispoziţii.
(4) În toate celelalte cazuri în care a constatat neregularităţi ale actului de sesizare, a exclus una sau mai multe probe administrate ori a sancţionat potrivit art. 280 - 282 actele de urmărire penală efectuate cu încălcarea legii, judecătorul de cameră preliminară dispune începerea judecăţii.
(5) Probele excluse nu pot fi avute în vedere la judecata în fond a cauzei.
(6) Dacă apreciază că instanţa sesizată nu este competentă, judecătorul de cameră preliminară procedează potrivit art. 50 şi 51, care se aplică în mod corespunzător.
(7) Judecătorul de cameră preliminară care a dispus începerea judecăţii exercită funcţia de judecată în cauză.
#CIN
*) Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 641/2014 (#M6), a constatat că soluţia legislativă cuprinsă în art. 346 alin. (1) din Codul de procedură penală, potrivit căreia judecătorul de cameră preliminară se pronunţă "fără participarea procurorului şi a inculpatului", este neconstituţională.
#M2
ART. 347*)
Contestaţia
(1) În termen de 3 zile de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 346 alin. (1), procurorul şi inculpatul pot face contestaţie cu privire la modul de soluţionare a cererilor şi a excepţiilor, precum şi împotriva soluţiilor prevăzute la art. 346 alin. (3) - (5).
(2) Contestaţia se judecă de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară celei sesizate. Când instanţa sesizată este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestaţia se judecă de către completul competent, potrivit legii.
(3) Dispoziţiile art. 343 - 346 se aplică în mod corespunzător.
#CIN
Dupa cum vedeti contestatia se poate depune doar impotriva solutiilor prev. la art. 346 alin.3-5 c.p.p., dvs sunteti in situatia art. 346 alin.2(nu s-au formulat cereri şi excepţii ori nu a ridicat din oficiu excepţii), unde legiuitorul nu prevede dreptul de contestatie, prin urmare incheierea este definitiva, intelegeti acum?