avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... camera preliminara-decizia este definitiva daca nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii

intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de contestatie....unde gasesc textul de lege care prevede ca decizia ramane definitiva daca nu depun exceptii?
Cel mai recent răspuns: sprincenatu , utilizator 20:49, 29 August 2018
in primul termen am fost cu avocatul din oficiu si am cerut termen pt impacare ceea ce am obtinut (3 sept.) dar problema este ca persoana vatamata in 15 septembrie ajunge in tara.....sa cer amanare pt angajare avocat? care este nr.articolului care prevede ca am dreptul la un termen? sau nu pot sa cer termen pt angajare avocat numai in primul termen de judecata?
ART. 356
Asigurarea apărării
(1) Persoana vătămată, inculpatul, celelalte părţi şi avocaţii acestora au dreptul să ia cunoştinţă de actele dosarului în tot cursul judecăţii.
(2) Când persoana vătămată sau una dintre părţi se află în stare de deţinere, preşedintele completului ia măsuri ca aceasta să îşi poată exercita dreptul prevăzut la alin. (1) şi să poată lua contact cu avocatul său.
(3) În cursul judecăţii, persoana vătămată şi părţile au dreptul la un singur termen pentru angajarea unui avocat şi pentru pregătirea apărării.
#M2
(4) În situaţia în care persoana vătămată sau una dintre părţi nu mai beneficiază de asistenţa juridică acordată de avocatul său ales, instanţa poate acorda un alt termen pentru angajarea unui alt avocat şi pregătirea apărării.
#B
(5) În situaţiile prevăzute la alin. (1) - (4), acordarea înlesnirilor necesare pregătirii apărării efective trebuie să fie conformă respectării termenului rezonabil al procesului penal.
inteleg..totusi o ultima intrebare ca sa fie clar......in afirmatia "in cursul judecatii..." nu se intelegem si termenul din camera preliminara?
~ Conținut șters la cerere ~
Incheierea din camera preliminara es poate contesta in termen de 3 sau 20 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera aicea contestatie in 3 zile ?si aceste contestati cand sunt solutionate ? Puyan Puyan Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 1 C.proc.pen raportat la art. 345 alin. 1 C.pen, respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)