avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT ,redactarea gresita a sentintei de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT ,redactarea gresita a sentintei de divort

Buna seara.
Am incheiat "tranzactii" cu fosul sot,printre care am hotarat impreuna,ca minorul sa fie in custodia mea.Acest contract l-am dat doamnei Judecator,semnat de ambii soti si de comun acord.Vineri primesc sentinta acasa si vad ca noi am cerut custodie comuna???Si in hotarare este scris tot asa,custodie comuna.
Sa fac cerere de rectificare?Cum se procedeaza si cat dureaza?Oare de ce nu a tinut cont Judecatoarea de decizia noastra,in legatura cu custodia?
Cat timp am sa cer aceasta rectificare,pot sa o cer si peste 3 luni,de exemplu?
Astept raspuns,multumesc!
Mai exact cum ati scris in acel acord, cum v-ati inteles ? Aveti o copie sa citati exact ?
In hotarare scrie ca exercitati autoritatea parinteasca in comun ca asa v-ati inteles sau ca asa a hotarat instanta ?
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Copia nu o am,dar asa ne-am inteles si am semnat,precum ca el renunta la custodie,in favoarera mea,adica autoritate parinteasca, exclusiva in favoarea mamei
In hotarare scrie,ca asa ne-am inteles,ca autoritatea parinteasca este in comun..Dar nu este deloc asa!!!!Noi am cerut clar custodie exclusiva a mamei!!!!
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Atunci atacati hotararea!!!
Nu e de ajuns sa va fi inteles asa, ci trebuia ca si instanta sa constate ca ar fi interesul copilului si ca aveti motive intemeiate.
Acordul trebuie sa fie intemeiat pe lege, nu va puteti intelege in dauna copilului.
Va multumesc frumos pentru raspuns.Pot sa atac hotararea cand vreau,de exemplu in toamna?Instanta nu avea ce sa constate din moment ce noi ne-am hotarat asa,noi stim mai bine de ce are nevoie copilul nostru.Tocmai pt.ca nu ii plateste pensia copilului de 2 ani de zile si nici nu s-au mai vazut de 2 ani,tatal a renuntat la custodie in favoarea mea.Am dovezi clare la dosar,in fine....Cine stie daca a citit....Deci trebuie deschis un nou proces de custodie?Recurs nu vreau sa fac acum.
Tatal nu poate renunta la responsabilitatea lui in favoarea dvs.
Instanta poate hotari (in urma administrarii unor probe) ca este in interesul copilului ca doar unul dintre parinti sa exercite autoritatea parinteasca.
Deci o "tranzactie" prin care se renunta la responsabilitatea de parinte nu poate fi acceptata de judecator.

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)