Puteti sa imi spuneti daca pot face certificat de nastere roman fetei mele(algeriana dupa tata)fetita e nascuta in Spania si face in august 2 ani. Divortul nu a fost acceptat de catre instanta din Spania pe motiv ca nu mai locuiesc acolo si trebuie sa il bag aici dar mai dureaza,de aceea va intreb daca am sanse sa rezolv actele fetei inainte. Va multumesc pentru raspuns
Dvs practic transcrieti certificatul de nastere intocmit de autoritatile straine. Ar fi trebuit sa faceti asta pana acum, pana in 6 luni de la nastere.
Chiar este indicat sa solicitati in regim de urgenta transcrierea certificatului pentru ca acesta sa va ajute in instanta, in vederea stabilirii pensiei de intretinere in favoarea minorei.
am fost la registrul civil de la mine din comuna si mi- au zis ca fiind casatorita imi trebuie si actele tatalui in original si fotocopii,bineanteles,traduse, si doar cu hotararea de divort pot face singura certificatul de nastere roman pentru fetita...
Multumesc pentru raspuns,o sa merg mai hotarata acum,adevarul e ca trebuie sa se rezolve...