As dori sa stiu care este procedura de divort in cazul unui cuplu casatorit in Spania.
In momentul de fata ei sunt despartiti de 2 ani, au un copil de 9 ani, care locuieste cu mama in Romania, iar sotul este plecat de 2 ani la munca in Italia.
Sunt obligati sa depuna actele de divort in tara in care s-au casatorit, adica in Spania?...Cam cat dureaza un asftel de divort "strain"?....
Dacă ambii sunt cetăţeni români sau doar unul dintre ei, atunci transcrieti certificatul de căsătorie obţineţi unul românesc, şi atunci legea română spune ca ar fi competentă instanţa de la ultimul domiciliu comun, doar dacă una dintre părţi mai locuieşte acolo, dacă nu, atunci competentă ar fi instanţa de la domiciliul paratului şi dacă nici acesta nu este cunoscut, atunci instanţa de la domiciliul reclamantului. Încercaţi să aduceţi procesul in România ptr că ar dura mult mai puţin. la primul termen de judecată dacă părţile sunt de acord cu toate aspectele, procesul se va termina.
Da, amandoi sunt cetateni romani.
As vrea sa stiu cum se face transcrierea certificatultui de casatorie, cum se poate obtine unul romanesc? Cat timp dureaza aceasta transcriere?
va multumesc!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort in italia
silvia elena
casatoriti in romania actualmente amandoi cu domiciliul in italia.dorim sa divortam dar nici unul dintre noi nu reuseste sa mearga acasa.ce se poate face de ... (vezi toată discuția)
Divort
gabriela suardi
M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)