avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare valoare tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare valoare tichete de masa

Buna ziua,
tichetele de masa se impoziteaza?
da,care este valoarea de impozitare?
Tichetele de masa, cadou, tichetele de cresa si de vacanta, precum si platile compensatorii sunt impozitate incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2010.

Cota de impozitare este de 16%.

Vedeti si acest articol:
[ link extern ]
Valoarea de impozitare este egala cu valoarea unui tichet de masa inmultita cu numarul de tichete primit lunar.
Valoarea tichetelor de masa primite se adauga la baza de impozitare, deci veti plati mai mult impozit si salariul net va scadea cu valoarea impozitului platit.
De exemplu, daca primiti intr-o luna 20 de tichete de 9 lei, valoarea lor totala este de 20 x 9 = 180 lei, impozitul se mareste cu 160 x 16% = 29 lei, salariul net scade cu 29 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea tichetelor de masa adriana.karageorge adriana.karageorge Urmare noilor reglementari, impozitarea tichetelor se face aplicand 16% la suma nominala a tichetelor sau suma reprezentand valoarea tichetelor se aduna la ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu beta88 beta88 Buna seara as dori si eu o informatie la salariul urmator cum se calculeaza netul: Ore lucrate 160 ore:1719 lei Ore noapte 25% 56 ore:150 lei Ore 100% 16 ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)