avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Informatii deschidere firma transport cu asociat strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Informatii deschidere firma transport cu asociat strain

Buna ziua. As dori sa adresez cateva intrebari referitoare la infiintarea unei firme de transport persoane international impreuna cu un asociat strain ( cetatenie europeana, alta decat cea romana).
Faptul ca unul din asociati nu este de nationalitate romana influenteaza pasii de infiintare a firmei si obtinere a autorizatiilor ( ce autorizatii trebuie obtinute pentru transport international? )
Activitatea firmei urmeaza a fi descrisa de codul CAEN 4939. Totusi, activitatea va include transportul bagajelor clientilor si pachetelor trimise fara insotitor ( activitati de coletarie?). In cazul acesta, ce cod CAEN trebuie inscris pentru a desfasura aceasta activitate? ( Inscrierea noului cod CAEN impune obtinerea unor noi avize/autorizatii?)
Exista vreun set de taxe/avize/autorizatii speciale pentru tarile tranzitate?
Care sunt pasii pentru deschiderea unei filiale internationale?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Am cateva intrebari pentru un srl cu activitatea de curierat.va multumesc andytzzu andytzzu Vreau sa infiintez o societate comerciala cu activitatea de curierat pentru transport colete din Anglia in RO. As dori sa stiu ce acte trebuie sa insoteasca ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - transport scarlatcorina scarlatcorina Buna ziua as dori sa stiu si in cazul infiintari unei firme cu dom principal de activitate transport ce cod caen este si daca trebuie o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Infiintare companie transport pentru uber andrey1412 andrey1412 Ce pasi trebuie facuti pentru a infiinta o companie de transport prin care sa gestionezi masini in regim de inchiriere pentru soferii UBER? (vezi toată discuția)