avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROBLEME CU BANCA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROBLEME CU BANCA

speta:
-credit de nevoi personale fara ipoteca
-data contractatarii 18.07.2013
-prima restanta inregistrata a fost 20.07.2013, urmata de 20.08.2013, ceea ce a dus la raportarea in biroul de credite;
-ulterior au mai fost intarzieri si s-a ajuns la un numar de patru rate neplatite;
-nu mai detaliez cauzele, acestea sunt bine cunoscute-nepermiterea efectuarii de ore suplimentare, reducerea alimentatiei de protectie, ceea ce a determinat scaderea cu aprox. 30% a veniturilor;
-conditii initiale: neluarea in calcul a adeverintelor eliberate de banci pentru refinantare si efectuarea refinantarii sub sumele comunicate dupa niste date din biroul de credit-in acest caz au fost necesare imprumuturi de la persoane fizice pentru a completa refinantarea; supraevaluarea capacitatii de rambursare prin luarea in calcul a sporurilor de noapte si de ore suplimentare, ulterior timpul lucrat reducandu-se la norma de lucru, fara ore suplimentare;comunicarea initial a datei primei scadente in 20.08 si schimbarea in 20.07, la doua zile de la semnarea contractului cand bancile unde s-a refinantat nu confirmau plata creditelor, iar suma in plus peste suma refinantata nefiind platita catre imprumutat(diferenta dintre valoarea creditului si suma creditelor de refinantat).
-pana in prezent am primit doua notificari din partea bancii privind plata restantelor, iar pentru suma a trei rate lunare mi s-a comunicat prin SMS ca banca a mandatat un tert pe care ei il numesc ICC pentru recuperare.
Intrebari: ce este de facut la acest nivel, cam care ar fi durata pana la care as putea primi o instiintare de executare silita?
Mentionez ca detin un apartament cu doua camere pe numele meu si al sotiei care este fidejusor in contract.
Mai mentionez ca am solicitat bancii o refinantare inclusiv a restantelor-nus-a aprobat si acum astept raspuns la o cerere de reeesalonare, asta de mai bine de o luna. Am mai inaintat prin internet o expunere de situatie si o solicitare de refinantare catre centrala bancii in cauza, cererea initiala fiind respinsa de cei de la zonala. La ultima astept raspuns.
INVATATATI-MA CE SA FAC PENTRU A DIMINUA PIERDERILE.
VA MULTUMESC FRUMOS!
poate am expus speta prea la amanunt, dar am crezut ca este bine de stiut toate detaliile pentru un raspuns. Nu am primit nimic pana acum, dar mai astept!
data contractatarii 18.07.2013
-prima restanta inregistrata a fost 20.07.2013, urmata de 20.08.2013,


Adica nu ati platit deloc ?
Din momentul asta puteti fi executat silit oricand si daca datoria cu tot cu penalitati trece de 10 mii de lei , ramaneti fara casa.
cat datorati ?
suma contractata este de 7500 lei si am platit sapte rate din unsprezece.
multumesc frumos
cele patru rate neplatite sunt sub 10000 lei(4x1660=6640 lei plus penalitati eventual 1000 lei, in total sa spunem in jur de 8000 lei).
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Aveti ocazia sa va intelegeti cu firma de recuperari creanta pt a returna in cateva rate cat datorati.
Dar de ce ati facut rate pe un singur an ? Poate va era mai bine pe vreo 2 ani sa aveti rata de 1000.
imi cer scuze! probabil din graba am dactilografiat gresit. Suma este de 75000 lei si este pe 5 ani. Inca o data imi cer scuze pentru informatia gresita.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Contract de credit inexistent la biroul de credite ioana_livia ioana_livia In anul 2011 am obtinut un credit de 2300 lei pe baza pensiei de urmas, acordat pe 3 ani de zile. Anul acesta am facut o refinantare la aceeasi banca, aprobata ... (vezi toată discuția)
Rescadentare neaprobata Biaboa Biaboa Buna ziua In 2010 luna martie am facut impreuna cu sotul meu un contract de credit pe o perioada de 3 ani si 6 luni cu o rata lunara de 1000 ron, scadenta ... (vezi toată discuția)
De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)