avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rescadentare neaprobata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rescadentare neaprobata

Buna ziua
In 2010 luna martie am facut impreuna cu sotul meu un contract de credit pe o perioada de 3 ani si 6 luni cu o rata lunara de 1000 ron, scadenta fiind pe 10 ale lunii. In ultima perioada am avut probleme cu plata ratei in sensul in care nu ne-o mai permitem. Trebuie sa precizez ca eu am intrat in CIC (70%din venit) iar sotului meu, datorita crizei i s-a redus salariul cu aprox 700 lei. La sfarsitul lunii aprilie am mers la banca sa vedem ce putem face si ni s-a spus ca singura solutie ar fi o refinantare. Pe 02 mai am depus actele, noul credit urmand sa fie pe 10 ani cu o rata lunara de 350 lei. Raspunsul a venit dupa o saptamana: nu se aproba pentru ca nu ne incadram la o rata asa mare. Surpriza noastra a fost foarte enorma, banca nu considera ca ne permitem o rata lunara de 350 lei dar ne obliga sa platim in continuare cate 1000 lei lunar. Am solicitat audienta la directorul sucursalei care a promis ca va studia dosarul si ne va anunta. Pe data de 18 mai ne-a chemat la banca si ne-a spus ca se poate face o rescadentare (initial ni s-a spus ca nu exista aceasta varianta) pe 5 ani cu o rata de 550. Intre timp, pe data de 10 mai a intrat rata din care nu am achitat decat 200 lei, 800 lei ramanand restanta. In momentul in care am semnat actele am intrebat daca vom avea probleme la aprobarea cererii din cauza acelei restante si raspunsul a fost foarte ferm:nu.
Am asteptat raspunsul care nu a venit decat astazi, 08 iunie. Cererea nu a fost aprobata datorita restantei. Pe langa aceasta problema, ni s-a spus ca va trebui sa refacem adeverinta de venit a sotului meu pentru ca banca a schimbat tipul de formular. Concluzia ar fi urmatoarea: rescadentarea nu se aproba fara plata restantei care astazi este de 800 lei. Pana ce vom reusi sa aducem noua adeverita completata vor trece cel putin 3 zile, timp in care va intra rata de luna aceasta, restanta devenind de 1800 lei.
Intrebarea este: ce drepturi avem si ce solutie ar fi pentru ca nu avem posibilitatea sa platim contravaloarea restantei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:22, 8 Iunie 2011
In relatia cu bancile, acestea dicteaza. O data ce ati semnat contractul de credit trebuie sa achitati suma.
Faceti o cerer de amanare de plata avand in vedere faptul ca se discuta refinantarea creditului...si sperati ca va va fi aprobata.
Nu se aproba din cauza restantei.
Totusi noi nu avem nici un drept? Pana acum nu am intarziat niciodata cu plata ratei.
Ce ni s-ar putea intampla in cel mai rau caz?
sa declare creditul scadent anticipat si sa va execute silit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca panzarumitica panzarumitica speta: -credit de nevoi personale fara ipoteca -data contractatarii 18.07.2013 -prima restanta inregistrata a fost 20.07.2013, urmata de 20.08.2013, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Contract de credit inexistent la biroul de credite ioana_livia ioana_livia In anul 2011 am obtinut un credit de 2300 lei pe baza pensiei de urmas, acordat pe 3 ani de zile. Anul acesta am facut o refinantare la aceeasi banca, aprobata ... (vezi toată discuția)