avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Varsta pana la care se acorda pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Varsta pana la care se acorda pensia alimentara

Buna ziua,

As dori sa va intreb,daca exista o prevedere clara privind varsta pana la care se acorda pensia alimentara .De curind fiul meu a implinit 18 ani,insa isi continua studiile.In urma unui proces ,s-a hotarit ca trebuie sa platesc aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani ,in cazul in care studiile fiului meu se prelungesc.Eu stiam de 24 de ani?

Multumesc.
Se coroboreaza dispozitiile Codului Familiei cu cele ale legii 19/2000 care prevede ca:
Art. 66. - Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
pakos, utilizator
Raspuns.
Numai daca continua studiile LA ZI, beneficiaza de pensie de intretinere pana la 26 de ani.
Inocentia
Va multumesc.O sa platesc oricum ,indiferent de forma de studii:zi seral sau FR.,eram doar interesat daca nu cumva este o eroare judiciara.

Cu stima.
Colegul Pakos ne-a indicat textul legal , care nu precizeaza forma de invatamant , la zi sau la distanta.
Intrebare: Eu platesc pensie alimentara 25% din venit. In paralel i-am facut fiului meu si o pensie privata pentru studii, pensie in posesia careia va intra la implinirea varstei de 18 ani. Se poate considera la momentul respectiv ca studiile ii sunt acoperite? E mai mult o intrebare din curiozitate, mai am 17 ani de platit :)

Alte discuții în legătură

Buna ziua.as dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului ... Busuioc costel Busuioc costel Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului meu pana la varsta de 18 ani si el mai are un an de scoala mai sunt obligat legal sai ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara astoret99 astoret99 Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)