avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului ...

Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului meu pana la varsta de 18 ani si el mai are un an de scoala mai sunt obligat legal sai achit lunar pensia alimentara ?
Depinde de ce scrie în hotărârea judecătorească. În principiu, copilul major are acțiune directă pentru stabilirea pensiei după împlinirea vârstei de 18 ani, dacă se află în continuarea studiilor.
Buna ziua,

Respectati hotararea judecatoreasca.

Majorul poate fi sustinut financiar, pana la implinirea varstei de 26 ani, daca nu realizeaza venituri(deci este in nevoie) si este in continuarea studiilor, indiferent de forma de invatamant aleasa.

Asadar, dupa implinirea varstei de 18 ani, fiul dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata.

Numai acesta are calitatea de reclamant.

Pensia de intretinere poate fi determinata pana la implinirea varstei de 26 ani.

Hotararile in materia dreptului familiei se bucura de autoritate de lucru judecat relativa, deci pot comporta modificari, ori de cate ori survin elemente noi, ale situatie de fapt.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara major CeviucM CeviucM Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Sotul unei cunostiinte are 2 copii din 2 relatii anterioare, unul de 21 ani si unul de 18 ani. Din casatoria ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere daca copilul nu mai frecventeaza scoala. scumpiblue scumpiblue Buna ziua,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu,care are aproape 16 ani,nu mai frecventeaza scoala sunt incontinuare obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 18 ani Antonio Alexandru Antonio Alexandru Am implinit varsta de 18 ani, parintii mei sunt divortati dar in urma procesului de divort, nu s-a facut judecata pentru pensie alimentara, ai mei ajungand la ... (vezi toată discuția)