avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc poate incepe sambata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc poate incepe sambata?

Buna ziua,
Am 3 intrebari:
- pot lua concediu de maternitate cu prima zi sambata?
- pot intra imediat in ziua urmatoare dupa terminarea concediului de maternitate in ccc, adica sambata?
- daca se poate, cum formulez cererea la serviciu pentru suspendarea contractului de munca si intrarea in ccc, daca ultima zi a concediului de maternitate este vineri inclusiv? Sa mi se suspende incepand cu sambata? Mentionez eu nu lucrez sambata si duminica.
Va multumesc. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 20 Mai 2014
1. Concediul de maternitate, concediul crestere copil (CCC), suspendarea contractului individual de munca (CIM) pot incepe in orice zi a saptamanii, chiar si intr-o zi nelucratoare.

2. Nu este o cerinta legala ca toate acestea sa inceapa intr-o zi lucratoare.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere cic zi nelucratoare Diana_B Diana_B Buna ziua, In situatia in care concediul post natal al unei angajate se termina vinerea, concediul de crestere copil incepe din ziua de sambata, cim-ul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical urmat de concediu prenatal cristina_ghc cristina_ghc Buna ziua, Sunt insarcinata in 22 de saptamani si din cauza mediului de lucru (munca de teren) am vorbit cu ginecologul meu sa intru in CM in perioada 5-30 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar Andrei Gica Andrei Gica Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare? (vezi toată discuția)