avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical urmat de concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical urmat de concediu prenatal

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 22 de saptamani si din cauza mediului de lucru (munca de teren) am vorbit cu ginecologul meu sa intru in CM in perioada 5-30 septembrie, dupa care incepand cu 3 octombrie sa intru in concediu prenatal.
Intrebarea mea este daca trebuie sa am acoperite si datele de 1 si 2 octombrie (sambata si duminica) pentru a putea beneficia de indemnizatie de CC.

Multumesc anticipat,
C.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:13, 22 Iulie 2016
1. - Nu e cazul deoarece sunt zile nelucratoare (sambata si duminica).
- Dar si daca ar fi fost zile lucratoare tot nu v-ar fi incurcat in a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

2. - Dar concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) se poate acorda si incepand cu 1 octombrie, chiar daca pica intr-o zi nelucratoare.
- Toate concediile medicale (inclusiv cel de maternitate) se acorda in zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua , In cazul in care am intrat in concediu prenatal in data de 03.06.2014 si nasterea este programata pe 19.08.2014 indeplinesc conditiile pentru a ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)