avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Buna ziua ,

In cazul in care am intrat in concediu prenatal in data de 03.06.2014 si nasterea este programata pe 19.08.2014 indeplinesc conditiile pentru a beneficia de CIC ?

As dori sa stiu daca zilele de Rusalii si de Sf.Marie se iau in calcul la cele 126 de zile calendaristice de concediu ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: anakarenina1 , utilizator 16:33, 28 Iulie 2014
1. - Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si orice fel de concediu medical se exprima in zile calendaristice dar de platit se platesc zilele lucratoare.
- Deci zilele de Rusalii si de Sf.Maria intra in zilele de concediu de maternitate.

2. Beneficiati de CCC si de indemnizatia aferenta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Va multumesc ptr raspuns,

Ma refeream la zilele de Rusalii si cele de Sf.Marie daca le socotesc in cele 126 de zile sau aman concediu prenatal cu cele 2 zile ?
1. Din raspunsul meu anterior trebuia sa intelegeti ca zilele de sarbatoare legala si zilele nelucratoare (sambata si duminica) intra in zilele de concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate).

2. Adica aceste zile le socotiti in cele 126 de zile.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical urmat de concediu prenatal cristina_ghc cristina_ghc Buna ziua, Sunt insarcinata in 22 de saptamani si din cauza mediului de lucru (munca de teren) am vorbit cu ginecologul meu sa intru in CM in perioada 5-30 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Prenatal bureac62 bureac62 Ce vechime in cimpul muncii trebuie sa ai ca sa poti sa beneficiezi de concediu prenatal si unde trebuie sa depui actele ?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)