avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal

Ce vechime in cimpul muncii trebuie sa ai ca sa poti sa beneficiezi de concediu prenatal si unde trebuie sa depui actele ?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 4 Februarie 2013
Daca va referiti la concediul de maternitate prenatal si postnatal, atunci trebuie sa aveti lucrat minim 22 zile lucratoare. Pentru a beneficia de concediul de crestere copil pana la 1 an sau 2, atunci trebuie sa aveti minim 12 luni de venituri impozabile.
1. - Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie ca in cele 12 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate sa aveti cel putin o luna de stagiu de cotizare la sanatate (sau 22 de zile lucratoare in total).
- Certificatele medicale eliberate de medic se depuna la angajator care le calculeaza si le plateste.

2. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Actele necesare pentru CCC se depun la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raulovidiu raulovidiu daca nu am avut 12 luni lucrate la locul de munca in momentul nasteri copilului acum dupa ce am facut 12 luni mai pot beneficia in continuare de acea insertie ... (vezi toată discuția)