avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lamurire masina.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lamurire masina.

Buna ziua, vin si eu cu o intrebare.
Nu stiu daca e topic-ul corect insa nu am gasit ceva similar pe forum unde pot sa postez aceasta nelamurire.
Am cumparat o masina de la un samsar din Bucuresti.
Masina o am de 4 zile si inca din prima zi am constatat ca are un tremurat cu motorul rece (probabil injectoare ceea ce nu e ieftin).
Este un Passat CC.
Totusi i-am facut un test de vanzare-cumparare la un service autorizat VW si nu mi-a gasit nicio problema.
Cu motorul cald masina nu trepideaza ( tipic injectoarelor).

Vreau sa stiu daca se face cineva vinovat de chestia asta pentru ca pretul masinii deja e ridicat si chiar nu vreau sa am alte cheltuieli prin alte service-uri.

In anuntul postat masina era prezentata impecabil optic si tehnic.
KM au fost dati inapoi insa am fost instiintat de treaba asta.

Totusi, masina se poate duce inapoi sa sa se obtina bani pentru eventuale cheltuieli? Eu cand am dat banii am dat pentru acea masina impecabila si nicidecum pentru una cu probleme.
Ma intereseaza ce legi sunt cu privire la masinile achizitionate cu probleme ascunse. Stiu ca in Germania e ilegal sa dai Km inapoi si au legi aspre cu privire la aceste aspecte.
Am vazut pe undeva ca si la noi ar fi legi favorabile cumparatorului de buna credinta daca se gasesc nereguli.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nighty91 , utilizator 18:26, 21 Mai 2014
Nu am un raspuns avocatesc pentru tine, dar ca posesor de cateva tipuri de VW de-a lungul timpului pot sa iti spun ca majoritatea au acel tremurat la pornire si la rece, uneori chiar la ralanti, fara a avea probleme la injectoare sau daca exista acestea nu au putut si constatate in niciun service autorizat si masinile merg bine de ani buni.
Si totusi daca mi se constata acea problema..?
Stiu ca vazusem ceva legi cu privire la acest aspect.
Si mi se pare normal ca tu sa te folosesti de ce ai cumparat si cum a fost prezentat..

Chiar nu-s dispus sa mai dau niciun ban pe reparatii ca la banii aia gaseam multe altele care sa mearga perfect.
Din moment ce cei din reprezentanta ti-au spus ca masina nu are nimic, nu prea ai pe ce te baza. Daca la test se constatau probleme mai ziceam ca poate... poate, dar asa, in instanta, nu prea ai nicio baza pentru plangere.
Pai sunt unele probleme care nu le descopera la tester.
Sau poate n-au insistat pe anumite lucruri.
Eu pentru injectoare chiar am insistat sa le verifice bine.
Vanzatorul stie clar de problem de vreme ce o avea de cateva zile si a si folosit-o... N-avea cum sa nu sesizeze acel trepidat cu motorul rece.
Pai si dvs. cum puteti dovedi ca stia? Trebuie sa intelegeti ca eu nu incerc sa va conving ca masina, ci ca in instanta aveti nevoie de dovezi solide si palpabile gen raport de expertiza, dovada ca vanzatorul stia (nu ca credeti dvs. ca stia) etc.

Alte discuții în legătură

Schimbare masina mihu_lucian mihu_lucian Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate cere schimbarea unei masini (sau restituirea contravalorii), achizitionata noua, la care au aparut prea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli inutile pentru reparatia masinii din cauza diagnosticului gresit M@rius M@rius Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de complexa si as avea nevoie de un sfat pentru a sti daca se mai poate face ceva in acest caz. De vreo 5 luni ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină de 24 h și nu mai pornește. vreau să dau în judecată vânzătorul pentru viciu ascuns, am șanse de câștig? Relu Timișoara Relu Timișoara Am cumpărat o masina de 24 h si numai pornește si ca atare am dus masina la service unde am aflat ca s-a lucrat la motor. Vânzătorul susține ca nu, cu ... (vezi toată discuția)