avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat o mașină de 24 h și nu mai pornește. ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat o mașină de 24 h și nu mai pornește. Vreau să dau în judecată vânzătorul pentru viciu ascuns, am șanse de câștig?

Am cumpărat o masina de 24 h si numai pornește si ca atare am dus masina la service unde am aflat ca s-a lucrat la motor. Vânzătorul susține ca nu, cu toate ca masina se afla in posesia lui de 6 ani. Vreau sa il dau in judecata pentru viciu ascuns si doresc sa stiu ce trebuie facut si daca am sanse de castig? Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 17:10, 13 Noiembrie 2018
Daca nu era noua e dificil sa dovediti viciul ascuns daca nu ati verificat-o la servis inainte de cumparare. Trebuie sa contactati un avocat si sa discutati in amanunt, nu avem cum sti sa va spunem mai mult fara sa stim situatia.
ce inseamna ca s-a lucrat la motor? daca vreti sa aveti sanse de castig va va trebui un expert tehnic. in general, contractele cu echipamente second hand specifica faptul ca bunul se cumpara in starea in care se afla, dar poate al dvs e altfel
Nu imi amintesc, dar cred ca in contractul de vanzare auto standard nu e specificat asta. Expertul abia dupa ce ajunge in instanta.
De ce nu ii dati inapoi masina si sa va restituie banii?
Mulțumesc pentru răspunsuri. Mașina a ajuns la service si in urma testelor efectuate a reiesit ca s-a umblat in motor, in computerul masinii la km. Treaba cu datul inapoi si primitul banilor ar fii minunata, dar suntem 2 implicati in treaba asta și numai unul dorește lucrul acesta, de aceea vreau sa încep o acțiune in instanță.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
În ce bază legală pot fi pedepsiți cei care măsluiesc kilometrajul mașinilor second hand? marius_oprita marius_oprita As vrea sa stiu si eu, daca stie cineva, care este aricolul adaugat in codul penal, care ne face raspunzatori pentru masluirea kilometrajului auto.multumesc (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumpărare Buzdugan Cristian Buzdugan Cristian Buna ziua ,am cumpărat acum 10 zile o mașină second hand de la o persoană care mi.a garantat că mașina nu are niciun defect. Am facut si o proba cu ... (vezi toată discuția)